Les primàries dels Comuns, en risc a causa de pressions per votar Àngels Pérez

Les suposades trucades asseguren que Àngels Pérez és la candidata d'Esquerra i garantia d'evitar un pacte amb el PSC, però el seu entorn nega el vincle amb els republicans i l'existència de les trucades

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els Comuns tornen a ser protagonistes per les seves lluites internes. En aquest cas, les primàries per escollir els seus candidats han desencadenat una nova pugna en el si del partit. La competició entre Àngels Pérez i Jordi Collado sembla haver transcendit l’espai morat per culpa d’unes persones amb números desconeguts que han intentat convèncer la militància per decantar-se cap a un costat. De moment, es desconeixen els presumptes autors.

Segons ha avançat el digital La República Checa, alguns militants de la formació han patit pressions perquè votin Àngels López, candidata a les primàries i consellera a l’Ajuntament de Tarragona. Tal com afirmen aquests militants, les trucades apunten que la consellera tindria el suport d’Esquerra Republicana i de l’alcalde Ricomà. Per tant, seria l’única opció que “el PSC no tornés a governar”. La Ciutat ha pogut saber que hi ha membres dels Comuns que asseguren haver rebut aquestes trucades.

L’entorn d’Àngels Pérez nega rotundament aquestes informacions, que qualifiquen “d’un complot i una notícia que és totalment mentida”. Per un costat, refuten que existeixin aquestes trucades i, d’altra banda, tampoc es consideren els candidats d’Esquerra. “No és agradable que escampin mentides i ens encasellin. Som un partit propi i ja es discutiran les aliances amb el programa a la mà. És molt poc seriós“, rematen.

Pel que fa a l’equip del seu contrincant, en Jordi Collado, la notícia els ha enganxat en un acte de campanya i s’han assabentat a través de la premsa. Expliquen  que de moment estan valorant la situació i que encara no tenen prou informació. “Si es demostressin aquests fets, el procés de primàries quedaria invalidat”, conclouen. En les pròximes hores se sabrà cap a on avança la lluita per triar el candidat morat a les municipals tarragonines.