Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Collado (ECP Tarragona) proposa un reserva marina per l’Anella Blava

Avatar photo

El candidat ha destacat que recuperar el fons marí permetria a la ciutat atreure projectes d'investigació i aixecar l'economia blava

Una reserva marina per tal de protegir el fons marí i recuperar la biodiversitat a Tarragona. Aquesta ha estat la proposta que ha fet l’alcaldable per En Comú Podem-Tarragona, Jordi Collado, qui ha estat acompanyat al Serrallo pel diputat europeu d’ECP, Ernest Urtasun, qui a més és vicepresident del grup dels Verds en el Parlament Europeu.

 

“L’Anella Blava de la ciutat té un entorn marítim del Francolí al Gaià, i del Port a Altafulla, i és important que aquesta recuperi la seva diversitat a través d’una reserva”, ha declarat Collado, qui ha remarcat que aquesta idea ha estat recollida de la professora de la URV i presidenta de la Xarxa Mediterrània d’Àrees Marines Protegides (MedPAN), Puri Canals.

 

Collado ha explicat que aquesta mesura activaria diversos agents relacionats amb la mar i la ciutadania. El candidat ha destacat que recuperar el fons marí permetria a la ciutat atreure projectes d’investigació amb la universitat i amb altres entitats interessades que treballen en entorns protegits. “Una segona raó seria aixecar l’economia blava, amb un sector pesquer que està patint. Tenir un reservori protegit ens ajudaria a regenerar la mar i aturar la desaparició d’espècies de les nostres costes”. Finalment, ha remarcat que també seria un impuls a un turisme sostenible que podria gaudir d’experiències a la zona amb activitats subaquàtiques i excursions.

Per la seva banda, l’eurodiputat Ernest Urtasun, ha volgut donar suport a la mesura que ha anunciat Jordi Collado, indicant que a Europa ja s’han activat diverses reserves marines d’aquest tipus i que precisament els objectius del Fons de Recuperació europeus és promocionar la biodiversitat.

 

Urtasun també ha fet referència a la confraria de pescadors del Serrallo, on ha assenyalat que la recuperació d’espècies és transcendental pel futur de la pesca i que la reserva seria un factor clau per aconseguir-ho. També ha esmentat el corredor de posidònia entre Tarragona i les Illes Balears: “la seva defensa és fonamental per estabilitzar la sorra a les platges”.

 

Finalment, Urtasun ha mostrat el suport a la iniciativa de Collado i ha dit que “amb aquestes passes s’avança cap a la construcció d’una Tarragona del segle XXI. Verda, compatible amb els espais naturals i amb més patrimoni marí i diversitat”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Oliver Klein: “L’NMC es compromet més inversions a Vilafortuny”

Notícia següent

El PSC tanca la campanya a Lleida amb un acte festiu a Pardinyes

Notícies relacionades