Clam per aturar el desmantellament de la via de la costa Salou-Cambrils

Les entitats en defensa del transport públic recullen signatures per elevar-les a les administracions

Concentrats en el tall de la via de l'estació de Salou durant la protesta contra el desmantellament de les vies. Imatge: ACN

La Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i l’Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), conjuntament amb entitats veïnals i ecologistes, han organitzat una protesta festiva aquest dissabte a l’estació de tren de Salou per exigir que s’aturi el desmantellament de la línia de la costa de Salou-Cambrils previst amb la posada en marxa del corredor del mediterrani.

Les entitats en defensa del transport públic subratllen que no té sentit deixar sense servei ferroviari els 675.000 passatgers a l’any que registra aquesta via. Així mateix, insisteixen que la declaració d’impacte ambiental del corredor, que avala el desmantellament, està “caducada” i no s’ajusta a la normativa mediambiental vigent.

Durant la jornada, el col·lectiu ha recollit signatures que presentaran a les administracions i que definiran les “noves estratègies” per defensar el transport públic.