Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

El CAP La Rambla celebra el seu desè aniversari

Avatar photo

El pròxim 24 de novembre, el CAP La Rambla de l’ICS Camp de Tarragona organitza una sèrie d’activitats per celebrar el 10è Aniversari de la posada en marxa  del centre sanitari, que és un centre tant d’atenció primària pediàtrica com d’atenció  especialitzada pediàtrica. 

Per celebrar aquesta efemèride, l’equip sanitari del CAP La Rambla ha preparat una demostració de tallers de gestió emocional dirigits a adolescents, xerrades  sobre equitat menstrual, un conjunt de tallers sobre primera criatura, lactància  materna, alimentació complementària i primers auxilis dirigits a pares i mares,  a més de xerrades de prevenció i promoció de la salut a les escoles.

D’altra banda, també es farà difusió del programa Infadimed (programa de l’ICS que promou els hàbits de vida saludables per lluitar contra l’obesitat infantil i la contaminació del medi ambient), una rentada de mans amb caixa de luminescència, “Fes el teu nan”, i un concurs de dibuix dirigit als infants  amb el lema “Qui del CAP tens al cap?”. Hi haurà l’actuació de les colles geganteres del Col·legi Dominiques, de l’Escola El Serrallo i de l’Escola Sagrat Cor. 

Montse Ferré, pediatra d’atenció primària del centre, explica que el fet de compartir  espai amb pediatria especialitzada “és un avantatge pels professionals, ja que la  comunicació és constant i també per als infants, pel fet que no se’ls fa estrany quan  han de visitar-se amb la pediatra de l’Hospital Joan XXIII”. En aquests anys, “ha  millorat la formació, més específica per a pediatria” afirma la doctora Ferré. També infermeria ha ampliat el seu servei de Salut i Escola “amb la consulta oberta, en la  que els adolescents expliquen coses que no diuen en les consultes o a la família”  assegura Montse Ferré. L’administrativa del CAP, Montse Bernat, explica que el fet  de compartir espai entre l’atenció primària i l’especialitzada fa que les professionals  de gestió i serveis de l’equip “ens hem reciclat amb una formació més  especialitzada que ens ha fet créixer”. En aquests deu anys “hem vist un augment  d’infants a les consultes de pediatria”, explica Montse Bernat. 

El Centre d’Atenció Pediàtrica Rambla Nova reuneix i integra, en un mateix espai físic al bell mig de la ciutat de Tarragona, l’Atenció Primària pediàtrica de dues àrees bàsiques de salut de la ciutat i l’Atenció Especialitzada pediàtrica de l’Hospital Universitari Joan XXIII, amb l’objectiu de donar una assistència pediàtrica integral, amb la màxima capacitat de resolució possible, la creació de canals de comunicació i col·laboració entre els diferents professionals dels diferents equips i en l’entorn més pròxim i adient possible per a la població infantil.

Aquest centre especialitzat exclusivament en Pediatria, inaugurat el 14 d’octubre  de 2013, es troba ubicat dins la zona geogràfica corresponent a l’Àrea Bàsica de Salut Jaume I (Tarragona-3), però dona els seus serveis, com a centre d’Atenció  Primària, a una població infantil de més de 7.000 infants amb edats compreses  entre 0 i 14 anys, adscrita tant en aquesta àrea com a la zona geogràfica de l’Àrea  Bàsica de Salut Tàrraco (Tarragona-6). 

Altres serveis

Altres serveis integrats al centre són l’Associació Do de Pit (www.dodepit.org), grup  de suport a la lactància materna de Tarragona. Format per un grup de mares expertes en alletament matern que ofereixen la seva experiència i coneixements a  totes aquelles altres mares que ho demanen, tractant temes relacionats amb la  lactància. Es reuneixen a la Sala Polivalent del centre el primer divendres (en calendari escolar), de 18 a 19 h. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

15 − 13 =

Notícia anterior

L’empresari Jacinto Romaní inaugurarà la 61a Fira de Mostres d’Amposta

Notícia següent

Cambrils alça la veu contra les violències masclistes

Notícies relacionades