Cambrils posa en valor la seva identitat gastronòmica a les Canàries

L’esdeveniment, organitzat per Saborea España, reuneix les destinacions capdavanteres en promoció del turisme gastronòmic sostenible

26 de setembre de 2025 a les 12:44h

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i la regidora de Turisme i Promoció Ecòmica, Patricia de Miguel, han participat en la tercera edició de la Jornada de Destinacions Turístiques Enogastronòmiques celebrada a La Palma sota el lema “Slow Taste”. La trobada, organitzada per Saborea España, reuneix destinacions capdavanteres en la promoció del turisme gastronòmic sostenible.

Durant la jornada, s’ha posat en valor el paper de la gastronomia com a eix vertebrador de l’economia local i la identitat dels territoris, compartint experiències i idees innovadores per continuar avançant en la difusió del patrimoni culinari amb el sector primari com a actor protagonista.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha destacat que “la participació en aquesta jornada permet reforçar la col·laboració amb altres destinacions referents, tot promovent un turisme de qualitat”. En aquesta línia, l’alcalde ha defensat “una manera d’entendre el turisme que posa l’accent en la sostenibilitat, el respecte pel territori, la preservació de la nostra cultura i el valor de les persones que formen part de la cadena gastronòmica.”

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Patricia de Miguel, ha subratllat que “el veritable valor de la gastronomia de Cambrils neix de la forta aliança entre el sector primari i els restauradors del municipi”. La regidora ha explicat que aquesta col·laboració “fa possible que els productes frescos i autèntics de la terra i la mar es transformin en propostes culinàries que posen en valor la nostra identitat i tradició” i ha assegurat que “jornades com aquesta ens inspiren per afrontar nous reptes i desafiaments.” En aquest sentit, la regidora ha afirmat que “és fonamental dur a terme accions que apropin l’agricultura i la pesca als nostres visitants, perquè entenguin la importància d’aquests sectors en la nostra gastronomia i en la vida de Cambrils.”

El Patronat de Turisme de Cambrils, com a eix de promoció turística del municipi, manté el compromís de continuar impulsant iniciatives que connectin gastronomia, sostenibilitat i territori, posicionant Cambrils a nivell nacional i internacional. Justament, ser membre actiu de Saborea España suposa mantenir el compromís de promoure un turisme respectuós i sostenible, reconegut per la riquesa i diversitat de la seva oferta gastronòmica.