Cambrils acull l’Assemblea de Saborea España i reafirma la seva posició com a destinació gastronòmica de referència

Aquesta trobada anual ha permès que les destinacions participants coneguessin la riquesa de la gastronomia cambrilenca

01 de desembre de 2025 a les 18:01h

Cambrils ha estat l'escenari de la darrera Assemblea General de l’Associació de Destinacions Gastronòmiques Saborea España, una trobada anual que ha reunit a gran part de les 28 destinacions membres d’aquest prestigiós club nacional dedicat a promoure el turisme gastronòmic. La reunió, celebrada el dijous 27 de novembre al Centre Cultural de Cambrils, ha consolidat la ciutat com un punt de referència en el sector turístic i gastronòmic a nivell estatal.

L’acollida d’aquesta assemblea és un moment important per a Cambrils, ja que no només reforça la seva relació amb Saborea España, sinó que també incrementa la notorietat del municipi com a destinació gastronòmica de qualitat. Aquesta trobada representa un impuls per al turisme local i reconeix la ciutat com un dels grans referents gastronòmics de Catalunya i Espanya.

Un esdeveniment clau per al turisme gastronòmic

Durant l’assemblea, els membres de la junta executiva de Saborea España van repassar les accions desenvolupades durant el 2025, van presentar noves propostes per al 2026 i van sotmetre a aprovació el pressupost anual. A més, es van compartir experiències i casos d’èxit per continuar posicionant la gastronomia com a motor de desenvolupament turístic sostenible, que és un dels objectius fonamentals de l’associació.

La regidora de Turisme i Promoció Econòmica de Cambrils, Patricia de Miguel, va destacar l’enorme significat d’acollir aquest esdeveniment: “Per a Cambrils és un honor acollir l’Assemblea General de Saborea España, que és un espai clau per al desenvolupament del turisme gastronòmic al nostre país.” De Miguel va subratllar que l’esdeveniment ha tingut un impacte positiu, ja que “ens dona visibilitat i reforça la nostra vocació de destinació que aposta per la qualitat, el producte local i la innovació”.

A més, la regidora va afegir que “els representants de les destinacions han pogut conèixer de prop el nostre model gastronòmic, basat en la tradició marinera, la producció agrícola i l’excel·lència dels nostres restauradors; i han marxat amb ganes de tornar i això és el millor indicador de l’èxit de l’esdeveniment.”

Un programa complet per descobrir el “múscul gastronòmic” de Cambrils

La jornada va incloure una sèrie de visites i activitats que van permetre als representants de les destinacions assistents conèixer la riquesa gastronòmica de Cambrils. Alguns dels moments més destacats van ser la visita a la Confraria de Pescadors de Cambrils, un dels pilars de la tradició pesquera local, i la recepció a la seu del Club Nàutic de Cambrils, on van tenir l’oportunitat de compartir una trobada amb el xef cambrilenc Joan Pedrell, una figura clau en l’èxit gastronòmic de la ciutat.

“Els representants han pogut conèixer de prop el nostre model gastronòmic, basat en la tradició marinera, la producció agrícola i l’excel·lència dels nostres restauradors”, va afegir Patricia de Miguel, destacant l’impacte de la jornada en el posicionament de la ciutat.

Un èxit organitzatiu i de participació

L’Assemblea de Saborea España s’ha valorat com un gran èxit tant a nivell organitzatiu com de participació. Els assistents han elogiat la qualitat de l’acollida i l’entorn gastronòmic de Cambrils, destacant especialment les oportunitats que es generen quan les destinacions comparteixen estratègies i reptes. Molts dels participants han expressat el seu desig de tornar a la ciutat per gaudir de la seva oferta gastronòmica i cultural amb més calma, un reflex de l’impacte positiu de l’esdeveniment en la percepció de Cambrils com a destinació turística.

Cambrils com a destinació professional i compromesa

L’esdeveniment també ha reforçat els vincles de Cambrils amb altres destinacions que formen part de Saborea España, una xarxa de ciutats i pobles compromesos amb la promoció del turisme gastronòmic. El municipi ha demostrat un gran compromís amb la gastronomia com a eina de promoció turística, convertint-se en una destinació pròxima, professional i amb una visió innovadora per al futur del sector.

Aquesta trobada anual ha consolidat Cambrils com un dels principals motors del turisme gastronòmic a nivell estatal i ha permès que les destinacions participants coneguessin la riquesa de la gastronomia cambrilenca, un element fonamental en el creixement econòmic i turístic del municipi.

Amb aquesta jornada, Cambrils reafirma la seva posició com a destinació gastronòmica de referència a Espanya. La seva aposta per la qualitat, el producte local i la innovació, combinada amb la tradició marinera i la gran excel·lència del sector de la restauració, fa que la ciutat sigui un model a seguir per altres destinacions que volen potenciar el turisme gastronòmic. La trobada de Saborea España ha estat un èxit rotund que, sens dubte, contribuirà a seguir posicionant Cambrils com una destinació destacada per als amants de la bona cuina i la cultura local.