BASF impulsa la circularitat en la indústria amb solucions innovadores i sostenibles

Les noves solucions de IA que presentarà BASF en Expoquimia generen major eficiència i optimització de recursos, temps i costos a la indústria agrícola i automotriu

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

BASF ha presentat en la trobada internacional Expoquimia 2023, que va començar el 30 de maig, solucions innovadores, circulars i sostenibles. La companyia, que estarà fins al 2 de juny en Fira Gran Via en el Pavelló 3 Estand D-109, dona resposta vaig agafar resposta a les necessitats econòmiques, socials i mediambientals del present i futur de la indústria.

Els actes institucionals de BASF en Expoquimia, centrats en la competitivitat industrial i la sostenibilitat

En el marc del saló, Carles Navarro ha acudit aquest matí, dia 31, a l’acte institucional “Sense química no hi ha futur sostenible” al costat de Francesc Mauri, geògraf meteoròleg de Televisió de Catalunya i expert en canvi climàtic.

Navarro ha defensat que “la indústria química forma part de la solució, pel seu caràcter transversal i necessari per a multitud d’altres sectors, aportant solucions innovadores a reptes socials, econòmics i mediambientals. Sense aquestes solucions no es podran desenvolupar les tecnologies necessàries per a la descarbonització, per a les energies renovables o per a l’economia circular. La química ha de ser una química innovadora, sostenible, digital, circular i orientada al bé comú, basada en el diàleg entre tots els actors per a aconseguir canviar enfront del repte climàtic. Un repte de tots i per a tots”.

Carles Navarro també debatrà el dia 2 de juny, de 12 a 13 h en l’estand D-109, sobre l’“Horitzó de la Política Industrial” amb Joan Capdevila, president de la Comissió d’Indústria del Congrés dels Diputats. El discurs girarà entorn de la nova política industrial que ha de desenvolupar Espanya per a modernitzar-se i impulsar la competitivitat dels sectors estratègics, com el químic, en la transició cap a un model productiu climàticament neutre i circular. Debatran sobre la rellevància de disposar d’un marc normatiu favorable en aquelles àrees que major impacte tenen sobre aquesta competitivitat industrial.