L’avinguda Mina de Madró de la Pobla estarà enllestida a l’estiu del 2023

La planificació prevista marca la finalització dels treballs a l’estiu del 2023, moment en què el nou tram de l’avinguda serà obert a l’ús veïnal

El nou tram de l’avinguda Mina de Madró va prenent forma i, després de les primeres setmanes de treballs, el progrés en la intervenció de millora segueix la planificació prevista. D’aquesta manera, es preveu que el projecte estigui enllestit a l’estiu del 2023. Serà llavors quan els pobletans podran gaudir d’una avinguda que es convertirà en una autèntica artèria, ja que travessarà tot el municipi, des de la coneguda com a zona de les moreres (a l’entorn del camp de futbol) amb la carretera T-721, popularment coneguda com a carretera de Constantí i amb la qual, un cop finalitzades les obres, la Pobla estarà connectada a través de dos nous accessos i sortides. Aquests punts de connexió estaran ubicats a l’avinguda Mina de Madró i al carrer Camí de l’Horta.

Els 280 metres que guanyarà aquest vial es veuran completats amb els treballs d’urbanització pertinents, entre els quals es troba la dotació d’aquella zona del poble amb els serveis necessaris, així com la implantació d’equipaments addicionals i públics: un nou aparcament de superfície, amb capacitat per a 90 vehicles; i una nova zona de lleure infantil en un espai verd. Aquesta àrea d’esbarjo infantil estarà ubicada al carrer Camí del Clos, en el tram comprès entre l’avinguda Mina de Madró i el carrer Camí de l’Horta.

Comptarà amb gespa artificial i diversos elements de joc per a infants d’entre 2 i 14 anys, entre els quals dues estructures de joc continu (una amb forma de cabana i una altra de quatre torres interconnectades formant un circuit), gronxadors, pont de mico, etc. L’espai també estarà dotat amb bancs de fusta, papereres i enllumenat públic.

Així mateix, també està prevista la intervenció en l’entorn immediat de l’avinguda Mina de Madró, ja que es durà a terme la renovació del clavegueram i paviment del carrer Camí del Clos fins al carrer de Sant Isidre.

El conjunt del projecte compta amb un pressupost de 4.108.747,69 euros, que aniran a càrrec dels pressupostos municipals dels anys 2022 i 2023, en un projecte que suposarà la urbanització d’una superfície total de 5.481 metres quadrats. Aquesta àrea també preveu la reserva d’espai per a futurs usos municipals, encara sense determinar.

A nivell de serveis, els treballs ja iniciats inclouen l’extensió de les xarxes de serveis urbans de distribució elèctrica i de les xarxes de telefonia, de serveis futurs i d’aigua potable al llarg del nou tram de l’avinguda Mina de Madró. També està prevista l’execució de noves xarxes separatives d’aigües residuals i pluvials en els carrers afectats per aquest projecte. Això inclou un pas sota la carretera T- 721 i sota l’autopista AP-7 per conduir la xarxa d’aigües pluvials al Torrent de les Bruixes.

Així mateix, també es procedirà al soterrament dels serveis aeris existents en un projecte que té molt en compte l’accessibilitat, per la qual cosa el nou tram de l’avinguda Mina de Madró estarà lliure de barreres arquitectòniques. Quant a l’enllumenat, es prioritzarà la minimització del consum elèctric i de la contaminació lumínica, alhora que es garantirà una il·luminació uniforme i suficient, mentre que en l’àmbit de la jardineria, es donarà continuïtat a l’arbrat i arbustos existent a l’avinguda Mina de Madró.