L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona oferirà visites gratuïtes

El 8 de juny es podrà accedir a espais restringits i conèixer de primera mà la seva tasca diària

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona obrirà les seves portes i oferirà una visita guiada gratuïta a la ciutadania el proper dijous 8 de juny, una oportunitat per descobrir aquest equipament amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, que se celebra el 9 de juny. Els assistents podran conèixer de prop les diferents tasques que s’hi duen a terme i el tipus de documents que es conserven en aquest espai.

Durant la visita guiada, que tindrà lloc a les 10 del matí, els participants podran comprovar les condicions ambientals en què es conserven els documents; coneixeran les tasques que es realitzen a l’Arxiu, quin tipus de documents s’hi guarden, i el funcionament de les consultes que s’hi fan. També tindran l’oportunitat d’accedir a espais on es conserven els fons documentals i que normalment són d’accés restringit, més de 6.000 metres lineals amb 6 dipòsits climatitzats on es custodia el fons documental de la Diputació, que data de mitjans del segle XIX.

 

Aquesta visita és una oportunitat per descobrir el valor que suposa l’Arxiu per a la memòria i la riquesa històrica i documental de la demarcació de Tarragona. Per participar-hi, cal realitzar una inscripció prèvia al correu arxiu@dipta.cat indicant el nom, el municipi, l’edat i els temes d’interès.

L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona va inaugurar la seva seu actual al carrer Vila-seca de la Canonja l’octubre del 2013, ara fa 10 anys. Trobareu més informació sobre aquest servei de la Diputació de Tarragona a www.dipta.cat i a l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona, un tresor documental – YouTube.