Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Arriba l’espectacle “Carme Sansa Canta diu i canta Maria Aurèlia Capmany”

Avatar photo

L’acte se celebra amb motiu dels 25 anys de la URV i serà el dijous 27 d’abril a les 7 de la tarda a l’Antic Ajuntament

El dijous 27 a les 7 de la tarda a l’Antic Ajuntament, es presenta l’espectacle “Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany” realitzat conjuntament entre la Universitat Rovira i Virgili, l’Escola de Lletres i la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona. La iniciativa commemora els 25 anys de la URV i compta amb la col·laboració de la Càtedra Josep Anton Baixeras. En el marc del Campus Extens de la URV la proposta artística s’ha realitzat en els 13 municipis que l’integren.

L’espectacle s’ha preparat en homenatge a Maria Aurèlia Capmany, a les portes del centenari del seu naixement, que s’escaurà l’any vinent. A més de novel·les i teatre, Maria Aurèlia Capmany va escriure textos que tractaven de manera molt directa els temes candents de la societat, i que, continuen essent-ho a l’actualitat. Narracions breus i cançons que fan riure i pensar al mateix temps, concebudes per divertir i provocar, per establir, a través de la recitació i el cant, un diàleg crític i d’emocions.

Carme Sansa és una de les millors actrius del teatre català. Ha rebut els més importants guardons per la seva dedicació a l’escena, entre els quals destaca el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya al 2012 i la Creu de Sant Jordi l’any 2004, o els tres Premis de la Crítica Teatral de Barcelona al 1994, 1996 i 1998. També ha fet cinema i de televisió. Ha interpretat gran quantitat d’obres dramàtiques d’autors com Salvador Espriu, Bertolt Brecht, Marguerite Duras, Carles Batlle, Albert Mestres, Claudio Magris, Beckett, Shakespeare, Rodoreda, Valle Inclán i Sagarra; sota la direcció de Ricard Salvat, Xavier Albertí, Carme Portaceli, Lluis Homar, Mario Gas, Lourdes Barbao i Calixto Bieito. D’entre totes, destaquem els espectacles de cabaret literari amb textos de Maria Aurèlia Capmany i Jaume Vidal Alcover i dirigits per Josep Codina, en bona part base de l’espectacle que ara presenta. Actuarà acompanyada a l’acordió per l’actor Jaume Mallofré, qui compta amb una carrera molt dilatada com a actor de doblatge per cinema i televisió.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’expoebre dedicarà un espai als nuvis

Notícia següent

Curs de socorrista de piscines, medi natural i desa a Torredembarra

Notícies relacionades