Arriba el Festival Psicurt, amb 46 curtmetratges sobre salut mental

En aquest certamen, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, també compta amb la secció Educurt Express i EDUCURT en la que hi participen estudiants d’ESO, BAT i Cicles Formatius

Presentacio Psicurt 2020

El 8 d’octubre arrancarà el V Psicurt – Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona. Un certamen que tancarà portes l’11 d’octubre i que comptarà amb 46 obres inscrites en la secció oficial. A destacar la secció de l’Educurt Expreess i l’Educurt en la que hi participen estudiants d’ESO, BAT i Cicles Formatius.

 

Per primera vegada, a més de Tarragona, les projeccions es duran a terme també a Reus de forma presencial, i a través de @tac12_tv.

 

L’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha destacat els beneficis que la cultura aporta a nivell mental. “La cultura és segura i és més necessària que mai en un moment d’emergència sanitària com l’actual. El Psicurt ens situa a Tarragona, i enguany també a Reus, com un eix cultural important”, ha afegit.

 

Per la seva part, el coordinador del Psicurt i vocal i referent de la Comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicòlegs, Jaume Descarrega ha apuntat que “la salut mental té molt a veure amb les emocions i per això és tan important aquest festival, per les temàtiques que tracta i per la qualitat de les obres que s’hi presenten”. Finalment, el director cinematogràfic del festival, Josep Varo, i el coordinador, Jaume Descarrega, ha reivindicat la necessitat d’un festival com aquest, que té per objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema”.

Què és el Psicurt?

El Festival Psicurt està organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i l’Ajuntament de Tarragona i té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. Un projecte cultural, social i de salut que permeti promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental alhora que projectar la ciutat de Tarragona com a referent cultural arreu.

Per a més informació: http://psicurt.com/es/