Vila-seca inaugura dos nous espais públics

Aquest dissabte 22 de juliol i dins els actes Festa Major d’Estiu tindrà lloc la inauguració de dos nous espais públics al municipi de Vila-seca.

La primera tindrà lloc a la una del migdia a l’entrada del Parc de la Torre d’en Dolça. Allà s’inaugurarà la nova zona del Piló del Rescat de Sant Esteve, el qual va ser traslladat a un espai de 200 m2 i on s’ha instal·lat mobiliari urbà, enllumenat, xarxa de reg i s’han enjardinat 1.000 m2. Els treballs van consistir en el trasllat d’aquest piló d’11 tones de pes de pedra de soldó i el condicionament i millora del nou indret. El cost total d’aquestes obres ha estat de 76.722 euros.

L’acte matinal comptarà amb l’assistència de diverses autoritats de Bagà, municipi agermanat amb Vila-seca, encapçalades per la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Bagà, Maria A. Viso. Després de la visita a les instal·lacions, es descobrirà la placa i es procedirà a beneir l’espai per part del mossèn Jordi Vila, rector de la Parròquia Sant Esteve de Vila-seca. El punt i final a l’acte el marcarà una enlairada de globus i la ballada de gegants a càrrec dels quatre gegants protagonistes de la llegenda del rescat: Galceran i la Donzella, de la colla Geganters i Grallers de Vila-seca i Galceran II i Berenguera, de la colla gegantera de Bagà.

D’altra banda, a les 6 de la tarda, s’inaugurarà el Parc de les Arenes. Ubicat entre els carrers d’Alfredo Kraus, de Pau Vidal i de Montserrat Caballe, aquest parc és un nou espai verd que es fusiona de forma molt discreta amb la Séquia Major.

A tocar del Campus de Serveis Ciutadans de la Pineda, aquest parc públic de 8.539 m2 és un ampli mosaic paisatgístic amb petits parterres de plantes, prop de 200 arbres, 1.862 arbustos i 1.374 m2 de gespa. Condicionat amb una gran àrea de jocs infantils i una altra per a l’exercici físic de la gent gran, també hi ha 4 pistes de petanca, 1 font d’aigua potable, papereres i 8 bancs. La inversió per posaren funcionament el parc de les Arenes ha estat de 431.970 euros.