Apunyalament mortal a un veí de Vila-seca

D’aquí a una setmana, començarà el judici que ha de dictaminar la culpabilitat d’un veí de Barcelona de 41 anys que presumptament va assassinar un altre home la matinada del 27 d’agost del 2020 en un domicili del carrer Santiago Rusiñol de Vila-seca.

Les dates marcades per a aquest judici són el dia 24 per triar els 9 candidats i els dos suplents i posteriorment començar la vista el dia 28. Tot i que no hi ha termini de finalització, s’estima que per al 8 d’abril pugui haver veredicte del jurat i un cop conegut aquest, el jutge dictarà sentència.

El passat 20 de desembre, hi va haver una vista a la Secció Quarta per determinar una possible conformitat. Com que no va arribar a un acord entre les parts, es va activar el sistema d’elecció dels candidats a jurat popular.

L’acusat, detingut la mateixa matinada del 27 d’agost del 2020, va ingressar a la presó dies després. El Ministeri Fiscal demana per a ell una pena de presó de 20 anys per la mort d’un home i li afegeix 18 mesos més entre reixes per violació de morada. La Fiscalia l’acusa d’assassinat en treure la vida amb vuit ferides amb ganivets, a diferents parts del cos.

Les causes que van empènyer el presumpte autor a assassinar un home a Vila-seca té a veure amb la relació que tenia amb la seva exparella, de la qual s’havien separat just un mes abans del delicte després de 14 mesos de convivència.

Els fets que es descriuran al judici van ser descrits per un informe de la Policia Local de Vila-seca, que va ser el primer cos de seguretat que va acudir a l’emergència poc després de les 2.30 hores d’aquella matinada d’estiu.

L’acusat, segons relata l’escrit del Ministeri Fiscal, vigilava la víctima i tenia coneixement de la relació entre la seva exparella i el mort.

Dimecres dia 26, es va desplaçar des del seu domicili a Barcelona fins a Vila-seca i Salou. A la tarda va adquirir en dos locals diferents dos ganivets i guants de làtex i amb ells va entrar al domicili de la seva exparella saltant pels patis del darrere dels habitatges.

Precisament, el pas pels jardins va motivar la trucada veïnal intuint que era un lladre que volia robar. Després la patrulla de la Policia Local va sentir una amenaça de mort i va aconseguir retenir l’acusat fins a l’arribada de Mossos, que el va aturar. La víctima ja no respirava quan el va trobar un agent.