Apportt presenta un programa innovador al Port de Tarragona

Avatar photo
L’objectiu és acompanyar i reforçar la innovació en les empreses de la comunitat portuària

Apportt (Agrupació per a la Promoció del Port de Tarragona), presenta aquest mes d’abril, un  projecte d’innovació dins del marc del Blue Innovation Hub. Es tracta d’una idea innovadora que començarà durant el mes d’abril i tindrà una durada inicial de 6 mesos. L’objectiu d’aquest  programa és donar l’oportunitat a les empreses de la comunitat portuària del Port Tarragona  d’afegir-se al projecte per a guanyar en capacitat innovadora i posicionar-se com a referents  innovadors del territori. El procés està dividit en diverses fases per tal d’aconseguir uns millors  resultats. Tres importants empreses de la comunitat portuària de 3 sectors diferents (estiba,  química i serveis digitals) participen en aquesta iniciativa d’Apportt i Autoritat Portuària de  Tarragona (APT). 

El programa de Suport a la Innovació és una de les àrees de serveis desenvolupats  conjuntament per Apportt i StartSud Studio amb el suport de l’APT per millorar la cultura de  la innovació en l’entorn portuari tarragoní i al conjunt de l’àrea metropolitana tarragonina.  

La comunitat portuària del Port Tarragona es troba en un entorn dinàmic i competitiu, on la  innovació és fonamental per al creixement i la sostenibilitat de les empreses. Per a Apportt i  StartSud Studio, un procés d’innovació efectiu pot marcar la diferència en la capacitat de les  empreses per a adaptar-se als canvis del mercat i aprofitar noves oportunitats. Per aquesta  raó, 3 empreses de la comunitat portuària han integrat presenta un pla d’innovació adaptat a  les necessitats de les empreses d’aquesta comunitat 

Un programa en 3 fases 

El programa de suport a la innovació es desplega en tres fases. 

  1. Auditoria d’Innovació. 

El primer pas és comprendre el context actual de les empreses en el Port Tarragona. Es  realitzaran entrevistes i enquestes per a identificar els seus principals desafiaments,  oportunitats i recursos disponibles per a la innovació. 

  1. Identificació d’àrees de millora 

Basat en l’anàlisi prèvia, s’identificaran àrees específiques on la innovació pot tenir un impacte  significatiu. Això podria incloure l’optimització de processos logístics, la implementació de  tecnologies digitals per a la gestió d’inventari o la millora de la sostenibilitat ambiental.

  1. Foment d’una cultura d’innovació (formació), seguiment i compartir 

Es desenvoluparan programes de capacitació i sensibilització per a fomentar una cultura  d’innovació dins de les empreses. Això inclourà la promoció de la creativitat, el pensament… 

La formació estarà orientada a les capacitats innovadores de cadascuna de les empreses una  formació orientada i ‘personificada’ per cada entitat. El seguiment serà quinzenal, un temps  per a constatar l’evolució i valorar fer, o no, un pas més enllà. Aquest seguiment també  permetrà implementar les modificacions que siguin necessàries. Finalment, l’organització de  trobades i reunions per tal de compartir tots els aprenentatges i, crear una xarxa amb l’objectiu  final de guanyar capacitat innovadora i competitivitat. 

Blue Innovation Hub 

El programa és una de les àrees per a l’impuls de la innovació inclòs en el Blue Innovation  Hub que l’APT impulsa a l’entorn de l’Economia Blava conjuntament amb Apportt i SartSud  Studio. El passat 24 de gener es va presentar el projecte “Blue Innovation Hub”, un programa  per crear un ecosistema per a la generació d’empreses innovadores, afavorir la implementació  d’iniciatives innovadores, la creació d’un ecosistema empresarial sòlid i l’impuls al  desenvolupament territori. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor el futbolista de 17 anys Juan Jesús González Cuenca

Notícia següent

Sant Jordi 2024: 7 milions de roses i 1,9 milions de llibres

Notícies relacionades