Alumnes de l’Escola d’Art i Disseny pinten un mural decoratiu a Constantí

    Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en l’anomenat street art o art urbà i dins el cicle “Arts aplicades al mur”

    Durant aquesta setmana, un grup de vuit alumnes de 2n de pintura i dibuix de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona han pintat un mural decoratiu al mur situat al carrer Vidal i Barraquer de Constantí, a tocar de les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles.

    Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en l’anomenat street art o art urbà i dins el cicle “Arts aplicades al mur”. L’activitat s’ha plantejat com un exercici pràctic per als alumnes, sempre sota la supervisió dels professors de pintura i dibuix de l’Escola d’Art. La proposta va néixer el curs passat després de mantenir converses amb l’Ajuntament de Constantí i finalment s’ha pogut materialitzar aquest any. Es tracta d’una activitat que permet als alumnes sortir de l’escola i fer una intervenció real, a més de permetre conèixer i dominar les diferents tècniques pictòriques i murals.

    Aquesta ha estat la primera vegada que aquest grup d’alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona han participat d’una iniciativa com aquesta d’art urbà o de carrer, i han destacat que l’experiència ha estat del tot gratificant, ja que els ha permès experimentar amb nous procediments i materials.

    Inicialment, es van presentar tres propostes i les escoles de Constantí van triar-ne una, que és la que finalment s’ha pintat al mural. Es preveu que una vegada finalitzats els treballs de pintura del mural per part dels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny, es deixarà un espai en blanc amb la idea que l’acabin de completar els alumnes de les escoles del municipi.