Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

Altafulla i La Sínia es presenten com a agrupació en la convocatòria de la Fundación Biodiversidad

Avatar photo

L’ajuda s’emmarca dins els fons europeus Next Generation en la convocatòria per a la ‘Restauració d’ecosistemes fluvials i reducció del risc d’inundacions en entorns urbans’

L’Ajuntament d’Altafulla i l’Associació Mediambiental La Sínia es presentaran com a agrupació en la convocatòria de la Fundación Biodiversidad, finançada amb els fons europeus Next Generation, per a la reconversió en una llacuna litoral de la bassa de laminació del Puntet, que contribuirà a recuperar així l’ecosistema natural de la zona i a reduir el risc d’inundacions al barri marítim.

La coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha anunciat que “s’ha presentat una versió millorada del projecte de bassa de laminació en què se li ha modificat el perfil i se li ha afegit una actuació de revegetació i naturalització per crear un ecosistema de llacuna litoral temporal que fomenti la biodiversitat d’aquests sistemes”, i ha afegit: “Les llacunes litorals són un hàbitat d’interès ja que n’hi ha pocs al llarg de la costa”.

En aquest sentit, la funcionalitat de la bassa es manté com el que és, una eina per evitar inundacions al barri marítim i que té una capacitat per emmagatzemar l’aigua que les rieres no poden assumir, en episodis de pluges abundants.

Però, a més a més, se li vol donar la condició de llacuna fluvial, que afavoreixi el foment de la biodiversitat de la zona i crear un espai de vegetació i fauna autòctones, com ha destacat el coordinador de l’Associació Mediambiental La Sínia, Hèctor Hernández, que ha recordat que aquesta actuació permetrà tenir una profunditat d’aigua permanent per a la cria d’amfibis i refugi d’aus.

D’altra banda, tots dos coincideixen que aquest nou plantejament de la bassa també representarà un atractiu turístic més d’Altafulla i el seu entorn natural, amb un itinerari establert i informació sobre l’ecosistema en el que es trobarà.

La bassa de laminació tindrà una capacitat total de 42.200 m3 i la llacuna permanent ocuparà una superfície de 3.600 m2. Aquesta nova infraestructura compta amb l’aval de diferents administracions i organismes com la direcció general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Xarxa per a la Conservació de la Natura, i els ajuntaments de Tarragona i Torredembarra, entre d’altres.

El projecte ja s’ha presentat a la convocatòria dels fons i té un pressupost total de 872.258 euros més IVA, dels quals se’n podria subvencionar fins al 95%. Aquest pressupost també inclou les expropiacions de terrenys que s’hauran de realitzar per dur-lo a terme.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Castellbisbal s’afegeix a la iniciativa “Hora del planeta” que s’amplia amb un repte esportiu per a la ciutadania

Notícia següent

Sant Joan Despí remodela el carrer Francesc Macià i del passeig del Canal

Notícies relacionades