La Ciutat de Tarragona

Altafulla acull l’11a edició de la Jornada Tècnica EiG per al foment i la millora del cultiu del garrofer

El municipi es convertirà així en la capital nacional de la garrofa amb la participació d’unes 200 persones

La Violeta acollirà el pròxim 11 d’abril l’11a edició de la Jornada Tècnica EiG per al foment i la millora del cultiu del garrofer, que organitza l’associació d’Empreses Innovadores de la Garrofa amb la col·laboració de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Tomàs Serra, i el suport de la Diputació de Tarragona i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

D’aquesta manera, Altafulla es convertirà en la capital nacional de la garrofa amb l’organització d’aquesta jornada que reunirà a responsables d’una vintena de companyies dedicades a la producció i distribució d’aquest fruit, i a unes 200 persones interessades en aquest producte i vingudes d’arreu de l’Estat des de comunitats com Catalunya, Andalusia o València.

El regidor de Comerç i Turisme, Tomàs Serra, ha celebrat la continuïtat d’aquesta aposta del consistori en la consolidació d’Altafulla com a capital nacional per al foment i millora del cultiu del garrofer. L’edil ha destacat el contingut del programa de la jornada “que inclou jornades tècniques, visites a plantacions de garrofers, demostracions culinàries i reunions amb industrials, al mateix temps, que donem a conèixer el nostre municipi amb una visita guiada a la Vila Closa que tancarà la programació”.

Entre els ponents destaquen el Dr. Joan Tous, enginyer agrònom, coordinador tècnic d’EiG, i coautor del llibre “El algarrobo (Ceratonia siliqua L)”; el Dr. Javier Álvarez, del Departament de Ciència Animal de la Universitat de Lleida; Miguel Angel Domene, responsable d’Alimentació i Salut de l’Àrea d’Innovació Agroalimentària del Grup Cooperatiu Cajamar, i els xefs Jordi Guillem, sots-campió mundial en gelateria, i Marcos Díaz, millor mestre artesà d’Espanya l’any 2023, entre d’altres.

A més, per a tots els assistents, se celebrarà un dinar a la plaça de l’Església amb un menú degustació especialment dedicat a la garrofa.  Les inscripcions segueixen obertes i s’han de tramitar a través del portal web d’EiG www.garrofa.org.

Tags: Altafulla
Mendo

Missatges recents

Portes obertes del PFI-PTT de l’Institut d’Altafulla

La cuina del PFI-PTT de l’Institut d’Altafulla, que s’ubica a les dependències de l’Esplai de la Gent Gran al carrer…

6 hores fa

Obertes inscripcions al Stage d’Estiu 2025 del Golf Costa Daurada

Golf Costa Daurada ja ha obert les inscripcions a l'Stage d'Estiu 2025, una proposta esportiva i de lleure que s'ha…

6 hores fa

Importants retencions a l’AP-7 a Martorell en sentit Tarragona per un accident amb una furgoneta

Un accident a l’AP-7 a l’altura de Martorell en sentit Tarragona està provocant aquest vespre retencions importants a la via.…

6 hores fa

Valls, seu de la 5a edició de la Ruta Sense Límits Road 2025

Valls serà de nou la seu central de la Ruta Sense Límits Road 2025, un esdeveniment moto turístic i no competitiu…

6 hores fa

Obre un nou supermercat a Tarragona, el quart de la marca a la ciutat

La ciutat de Tarragona comptarà ben aviat amb un nou establiment dels supermercats Condis, el quart a la ciutat. El…

6 hores fa

Es presenta la Festa Major de Santa Anna 2025 del Vendrell: Un crit d’autenticitat, emoció i identitat col·lectiva

Fa escassos moments, acaba de finalitzar la presentació oficial de la Festa Major de Sant Anna 2025 del Vendrell, un…

6 hores fa

Esta web utiliza cookies.