La Ciutat de Tarragona

Altafulla acull l’11a edició de la Jornada Tècnica EiG per al foment i la millora del cultiu del garrofer

El municipi es convertirà així en la capital nacional de la garrofa amb la participació d’unes 200 persones

La Violeta acollirà el pròxim 11 d’abril l’11a edició de la Jornada Tècnica EiG per al foment i la millora del cultiu del garrofer, que organitza l’associació d’Empreses Innovadores de la Garrofa amb la col·laboració de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Tomàs Serra, i el suport de la Diputació de Tarragona i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

D’aquesta manera, Altafulla es convertirà en la capital nacional de la garrofa amb l’organització d’aquesta jornada que reunirà a responsables d’una vintena de companyies dedicades a la producció i distribució d’aquest fruit, i a unes 200 persones interessades en aquest producte i vingudes d’arreu de l’Estat des de comunitats com Catalunya, Andalusia o València.

El regidor de Comerç i Turisme, Tomàs Serra, ha celebrat la continuïtat d’aquesta aposta del consistori en la consolidació d’Altafulla com a capital nacional per al foment i millora del cultiu del garrofer. L’edil ha destacat el contingut del programa de la jornada “que inclou jornades tècniques, visites a plantacions de garrofers, demostracions culinàries i reunions amb industrials, al mateix temps, que donem a conèixer el nostre municipi amb una visita guiada a la Vila Closa que tancarà la programació”.

Entre els ponents destaquen el Dr. Joan Tous, enginyer agrònom, coordinador tècnic d’EiG, i coautor del llibre “El algarrobo (Ceratonia siliqua L)”; el Dr. Javier Álvarez, del Departament de Ciència Animal de la Universitat de Lleida; Miguel Angel Domene, responsable d’Alimentació i Salut de l’Àrea d’Innovació Agroalimentària del Grup Cooperatiu Cajamar, i els xefs Jordi Guillem, sots-campió mundial en gelateria, i Marcos Díaz, millor mestre artesà d’Espanya l’any 2023, entre d’altres.

A més, per a tots els assistents, se celebrarà un dinar a la plaça de l’Església amb un menú degustació especialment dedicat a la garrofa.  Les inscripcions segueixen obertes i s’han de tramitar a través del portal web d’EiG www.garrofa.org.

Mendo

Missatges recents

Valls obre els balcons de l’Ajuntament a la ciutadania per al Tomet i els Castells

Els vallencs i vallenques podran veure el Tomet del poble i les diades castelleres de la Festa…

45 segons fa

Detenen tres pagesos gironins per les destrosses als pous de l’Alt Empordà

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts tres pagesos gironins pels danys que es van…

2 minuts fa

Primera activitat del programa ‘Balaguer Conviu’

El programa ‘Balaguer Conviu’ té com a principal objectiu promoure l’acció comunitària potenciant les capacitats…

15 minuts fa

S’entreguen 40 habitatges de lloguer social a 40 famílies de Cornellà

Aquest dissabte, 18 de maig s’han entregat les claus a les persones adjudicatàries dels 40…

16 minuts fa

L’Institut de Música d’Andorra es convertirà en un conservatori

L'Institut de Música d'Andorra esdevé conservatori. Aquesta fita, en la qual es treballava des de…

36 minuts fa

Terrassa obrirà les quatre piscines municipals el dissabte 22 de juny

La temporada de bany a les piscines municipals de Vallparadís, Les Arenes, Sant Llorenç i…

41 minuts fa

Esta web utiliza cookies.