Alliberades cinc dones obligades a prostituir-se a Tarragona

Forçades a consumir i vendre substàncies estupefaents a clients i toxicòmans

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal transnacional dedicada, presumptament, a l’explotació sexual de dones en pisos de cites de la província de Tarragona.

En l’operació han estat alliberades cinc víctimes i s’ha practicat la detenció de deu persones, decretant-se l’ingrés a la presó de la responsable de l’organització i de dos integrants més. Les víctimes eren captades en Paraguai amb falses ofertes d’ocupació per treballar a Espanya en la cura de persones majors. Una vegada en la península, per pagar el deute contret amb l’organització, eren prostituïdes en pisos de cites situats a la província de Tarragona, on també eren obligades a consumir i vendre substancies estupefaents a clients i toxicòmans.

La recerca es va iniciar quan els agents van rebre diverses informacions que revelaven l’existència d’una organització criminal dedicada, presumptament, a l’explotació sexual de dones en pisos de cites de la província de Tarragona.

Després de diverses perquisicions, els agents van poder constatar que l’entramat estava dirigit per una dona d’origen paraguaià que residia en la localitat  d’Amposta (Tarragona). L’organització explicava en Paraguai amb col·laboradors, que solien ser familiars de la principal responsable, encarregats de seleccionar i captar a dones que vivien en situacions de gran desvalimiento i vulnerabilitat, a les quals oferien la possibilitat de viatjar a Espanya per treballar en la cura de persones majors.

Destinació Espanya, amb escala a França

L’organització, amb la col·laboració d’una agència de viatges del país sud-americà, traslladava a les dones amb avió fins a Espanya, amb escala prèvia a França. La mateixa agència era l’encarregada de proporcionar a les dones les instruccions i els diners necessaris (aproximadament 2.000 euros) per solucionar amb èxit l’encreuament de fronteres. Una vegada a França, i després de retornar els diners a personal de l’esmentada agència, les dones viatjaven fins a l’aeroport del Prat de Barcelona, on eren recollides per l’organització i traslladades a la localitat d’Amposta.

uando les dones eren allotjades en algun dels pisos de l’entramat, prenien consciència de l’engany sofert i de la inexistència d’una oferta de treball real. Aquí rebien la notícia del deute econòmic contret amb l’organització, que havien de saldar exercint la prostitució en els pisos de cites dels quals disposaven. En ocasions, i per garantir la varietat en l’oferta als seus clients, la responsable de l’organització acordava amb altres proxenetas l’intercanvi de dones. A més, les víctimes eren obligades a consumir i vendre substancies estupefaents als seus clients i a altres compradors, fet que els agents van poder constatar en un dels pisos que s’havia convertit en un punt de venda per a toxicòmans.

Els agents han dut a terme quatre entrades i registre i quatre inspeccions en pisos de cites d’Amposta, a les quals se sumen altres dues inspeccions en pisos prostíbuls de la localitat tarragonina de L’Aldea.

S’ha intervingut un total de 8.605 euros en efectiu, 19 grams de cocaïna, dues balances de precisió i substància de tall, sis telèfons mòbils, un ordinador portàtil i diversa documentació rellevant per a la recerca.