Alerta per fortes pluges a Tarragona

Les comarques tarragonines del Baix Camp, Priorat, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià, poden veure's afectades per acumulacions de pluja de més de 100 litres per metre quadrat

No fa ni dues setmanes de l’últim gran temporal que va afectar les comarques de Tarragona, que coincidint amb les festes patronals de Santa Tecla va deixar importants afectacions i nombrosos desperfectes, i la província torna a veure’s amenaçada per forts ruixats. Les tempestes que afecten des d’aquest dijous a l’est de la Península, posen l’alerta en el sud de Catalunya.

Proteccció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous al migdia l’alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges que poden ser intenses des d’aquesta nit i, especialment, durant el divendres. Les comarques més afectades poden ser les Terres de l’Ebre, però des del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) s’avisa que poden veure’s pluges localment fortes en totes les comarques del litoral i prelitoral català.

Segons el SMC, es preveu que a partir de la nit es puguin superar els 20 litres per metre quadrat en les Terres de l’Ebre, uns registres que poden mantenir-se durant la matinada o el divendres, on aquestes possibilitats s’estendran a més punts. En aquest sentit, s’avisa que les comarques tarragonines del Baix Camp, Priorat, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià, poden veure’s afectades per acumulacions de pluja de més de 100 litres per metre quadrat en les pròximes 24 hores.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) també ha alertat que hi ha risc groc per acumulacions de 15 a 30 litres per metre quadrat en una hora a Tarragona, així com a Múrcia, Almeria i tota la Comunitat Valenciana i les Illes Balears. Igualment, incideix en el fet que es poden acumular 60 litres per metre quadrat en 12 hores a Tarragona.