L’alcalde de Salou es reuneix amb el president del Port de Tarragona

Avatar photo

L'objectiu de la reunió era tractar projectes comuns relacionats amb el patrimoni i el medi ambient

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va reunir-se aquest dimecres amb el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, per tractar temes relacionats amb el patrimoni natural i el medi ambient. A la reunió, també hi va assistir Ramon Ignacio García, director general de l’Autoritat Portuària de Tarragona; i l’arquitecte municipal, Josep Maria Ferran.

 

L’alcalde va exposar l’interès que té l’Ajuntament de Salou de preservar l’espai de domini públic portuari que està situat a la part de Llevant de Salou. Per una banda, els va comunicar la voluntat de protegir el patrimoni natural, històric i geològic dels terrenys esmentats; i, per l’altra, la necessitat de donar accés i ús públic a aquest espai.

 

Cal dir que es tracta d’un entorn tancat, on es troben la pedrera petita i la pedrera gran. L’any passat ja es va donar accés a la ciutadania i es va procedir a la instal·lació d’uns miradors, a càrrec de l’Autoritat Portuària, que formen part del Camí de Ronda de Salou.

 

L’alcalde Pere Granados ha explicat que “la pedrera petita dona servei a la platja del Racó de Salou. Seria molt interessant poder-la obrir al públic per als usuaris de la platja, perquè ara l’accés és per un camí estret i el que volem és dotar-la d’equipaments, com la resta de cales que tenim al municipi de Salou”. Cal destacar que aquesta pedrera és antiga i té unes característiques especials, des del punt de vista del paisatge.

 

La pedrera gran o de la Roca Bona, situada a la Tossa Alta, és un espai singular, de 6 hectàrees, aproximadament, que també cal preservar, a més que pugui tenir un ús públic, en aquest cas.

 

Així mateix, a la reunió es va parlar de coordinar, entre l’Ajuntament i l’Autoritat Portuària, la petició de finançament per a la restauració, consolidació, difusió i museïtzació dels elements patrimonials a Kal·lípolis (jaciment de la Cella) i a l’espai on es troben les restes defensives de la Guerra Civil (trinxeres, bateries dels canons, nous accessos, camí empedrat). I de continuar treballant per a la preservació i la protecció dels elements naturals (vegetació i valors geològics del Bosc de la Talaia i els sorrals).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

En llibertat Raúl Diaz, l’home que va matar, cremar i trossejar la seva dona

Notícia següent

Badalona vigilarà l’ús dels vehicles de mobilitat personal

Notícies relacionades