Dijous, 5 de desembre de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Tarragona aprova el Pla de Gèneres i Igualtat d’Oportunitats

Avatar photo
El document recull 37 d’accions amb l’objectiu de promoure la igualtat entre el personal del consistori i s’ha aprovat en el Consell Plenari celebrat avui
El Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona d’aquest divendres 15 de novembre ha aprovat el Pla de Gèneres i Igualtat d’Oportunitats 2024-2027. És el tercer pla d’igualtat del consistori que serà d’aplicació al personal municipal i recull 37 accions concretes amb l’objectiu de promoure la igualtat real entre dones i homes en l’administració municipal.
Es tracta d’una eina per desenvolupar la legislació vigent i donar resposta als resultats de la diagnosi que s’ha dut a terme prèviament. Les 37 accions que preveu el document es desenvoluparan des de finals d’aquest 2024 fins al 2027.
En el transcurs del ple, la consellera d’Igualtat, Feminismes i LGTBI+, Cecilia Mangini, ha destacat que aquest pla “és un pas fonamental per reforçar el compromís de l’Ajuntament de Tarragona amb la igualtat de gènere, garantint que no es produeixi cap discriminació per raó de gènere i afavorint un canvi organitzatiu que permeti a dones i homes desenvolupar plenament les seves carreres professionals”.
Mangini ha destacat que aquest pla “no només respon a les exigències de la normativa vigent, sinó que reflecteix el compromís ferm de l’Ajuntament de Tarragona amb la creació d’una corporació local més justa, inclusiva i equitativa”. La consellera també ha subratllat que amb l’aprovació d’aquest pla, “l’Ajuntament de Tarragona reafirma el seu compromís amb la igualtat de gènere i la lluita contra qualsevol forma de discriminació en l’àmbit laboral i social”.
Els objectius principals del Pla de Gèneres i Igualtat d’Oportunitats són impulsar la transversalitat de gènere a l’Ajuntament de Tarragona i promoure els canvis necessaris que possibilitin a totes les persones, amb independència del seu gènere, orientació i/o identitat sexual i expressió de gènere, desenvolupar la seva carrera professional sense que es produeixi cap mena de discriminació.
Per assolir aquests objectius, el pla inclou diverses estratègies i accions, entre les quals destaquen la formació en igualtat de gènere per a tot el personal del consistori, la difusió i implementació del protocol per a la prevenció, detecció i actuació en casos d’assetjament sexual i per raó de sexe, orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere; la formació específica en perspectiva de gènere adaptada a cada àrea de treball de l’Ajuntament i la recopilació de dades desagregades per gènere en totes les aplicacions i programes de software utilitzats en aquesta administració local.
El pla també inclou mecanismes d’avaluació i seguiment, amb indicadors específics per mesurar l’impacte de les accions i garantir que es compleixin els objectius establerts.
Mangini ha agraït “el treball de totes les persones implicades en la negociació i l’aprovació d’aquest pla” i ha animat a les persones presents “a comprometre’s activament en la seva implementació”.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Estruch de Sabadell presenta l’espectacle “You Don’t Look Arab”

Notícia següent

Marc Aloy visita l’Ajuntament de Girona per tractar temes d’interès comú

Notícies relacionades