fbpx

L’Ajuntament dels Pallaresos suspen la tramitació del CRAE durant un any

Avatar photo

El ple ha suspès durant un any l'atorgament de llicències urbanístiques, cosa que evita que Intress pugui demanar els tràmits per arribar al municipi i comprar i renovar la casa on instal·lar-se

L’equip de govern dels Pallaresos va aprovar la setmana passada suspendre durant un any l’atorgament de llicències per obrir un procés de regulació urbanística de diversos usos i activitats que afecta, entre altres àmbits, la prestació de serveis socials. La mesura suposarà, de fet, la paralització de la tramitació del CRAE, per al qual la Fundació Intress tenia previst demanar els permisos pertinents per comprar la casa i començar les obres de manera “imminent”.

 

L’alcalde dels Pallaresos, Jordi Sans, ha reconegut a l’ACN que aquesta suspensió esvaeix la possibilitat d’obrir el centre, malgrat que la setmana passada va negar-ho en sessió plenària. El centre havia topat amb l’oposició d’alguns veïns i del mateix govern municipal.

 

El ple de l’Ajuntament dels Pallaresos del dia 24 de novembre va validar amb els vots de l’equip de govern -PSC, Independents Els Pallaresos i Ciutadans- suspendre durant un any l’atorgament de llicències urbanístiques “amb l’objectiu d’iniciar els estudis previs per tal de regular els usos i activitats que són permesos al municipi”, segons diu l’anunci fet pel mateix consistori.

 

Concretament, s’han deixat sense efectes els decrets que fan referència a “la implantació, ampliació, modificació, reforma o canvi de titularitat” dels habitatges o residències amb activitats de serveis socials, també a les cases de colònies, albergs de joventut, granges escola o aules de naturalesa i campaments juvenils, així com les instal·lacions destinades a activitats amb nens i joves.

 

En la mateixa línia, la resolució atura els permisos referents a allotjament turístic, habitatges d’ús turístic, singulars i de llar compartida, i també es prohibeixen els canvis referents a l’ús hoteler, sociocultural i de residència col·lectiva. Finalment, s’aturen durant un any l’atorgament de llicències d’obres per als usos esmentats anteriorment.

 

Aquesta moratòria arriba just quan la Fundació Intress tenia previst iniciar “de manera imminent” els tràmits per instal·lar-se als Pallaresos, segons han confirmat fonts de l’entitat a l’ACN. Justament, els decrets que s’han deixat pausats són algunes de les llicències que Intress havia d’obtenir per posar en marxa l’activitat pertinent.

 

La fundació es trobava ara en negociacions per comprar un immoble on allotjar el futur CRAE que comptava amb el vistiplau de la DGAIA. Intress ha avançat a l’ACN que encara no havia demanat ni el permís per implantar el centre ni tampoc la llicència d’obres. Per tant, es troben davant d’un impediment administratiu que allunya aquest projecte de la població. Tot i això, la fundació ha assegurat que treballa per tot el Camp de Tarragona i que estudiaran el futur d’aquest centre de menors tutelats per la Generalitat, que actualment es troba a la capital de la demarcació.

 

L’alcalde confirma que “és complicat que acabi venint un CRAE”

En declaracions a l’ACN, l’alcalde dels Pallaresos, Jordi Sans, ha dit sobre els permisos del centre que l’ajuntament “disposa ara d’un any per donar resposta”, ja que “les llicències suspeses i la seva activitat coincideixen”. Sans ha acabat reconeixent que amb aquesta aprovació “és complicat que acabi venint un CRAE” al municipi.

 

Malgrat això, el batlle ha explicat que amb la modificació temporal de la Llei d’Urbanisme han volgut regular els usos dels habitatges: “al costat d’una casa unifamiliar es pot instal·lar un taller de motos, una pastisseria o qualsevol cosa”, un fet que ha qualificat d'”error de gestió urbanística” que “s’ha de corregir”. Per això, ha dit, suspenen aquests punts temporalment perquè l’equip de govern que resulti de les eleccions municipals de l’any vinent, redacti de nou la normativa.

 

Fa poc més d’un mes, l’alcalde dels Pallaresos, Jordi Sans, assegurava també a l’ACN que tractarien Intress com qualsevol altra empresa que es vol ubicar a la localitat, ja que si posaven “traves” a l’hora de concedir permisos estarien incomplint amb la llei.

 

El batlle va dir al ple que aquesta modificació no afectaria al CRAE

Els regidors de Junts per Catalunya s’hi van abstenir i la d’ERC va votar-hi en contra. Els dos grups es van queixar que es portés per la via d’urgència i van lamentar que la documentació els hi va arribar deu minuts abans de començar el plenari. La republicana Maria Grau ha explicat que “ens sorprèn molt que un company de l’oposició pregunti a l’alcalde sobre si aquest punt de l’ordre del dia afectarà el CRAE i contesti que no, quan es veu clarament que afecta les futures llicències que pugui demanar l’empresa Intress”. Un fet que ha confirmat el mateix regidor que va formular la pregunta, Toni Tenorio de Junts per Catalunya.

 

Enquesta a la població

Durant quinze dies, l’Ajuntament dels Pallaresos ha fet una enquesta a la població sobre la idoneïtat d’instal·lar un CRAE al municipi. La consulta va estar oberta durant dues setmanes i podien votar els majors de 16 anys empadronats al municipi. Hi van participar 676 veïns, 629 dels quals es van mostrar en contra, 46 van respondre afirmativament i una persona va votar en blanc.

 

La participació va ser baixa, del 15% aproximadament. L’alcalde ho ha justificat per la idiosincràsia del municipi: “la gent fa la vida tranquil·lament i no els hi agrada que els molestin”. També ha confessat que “l’ajuntament tampoc ha fet un gran esforç perquè la gent vagi a respondre l’enquesta”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

VÍDEO: Un home es passeja amb una arma pel centre de Reus

Notícia següent

Mor una jove en caure en una màquina trituradora de patates

Notícies relacionades