Més de 10.000 tarragonins es podrien beneficiar d’una ajuda directa de 200 euros

Les darreres mesures impulsades pel Govern suposen una injecció addicional de 9.000 milions d’euros

La diputada del PSC per Tarragona, Sandra Guaita, ha avançat avui que “l’ajuda directa de 200 euros aprovada dissabte pel Consell de Ministres del Govern progressista del president Pedro Sánchez podria beneficiar a més de 10.000 famílies a les comarques tarragonines.”

“Aquest darrer paquet de mesures té com a objectiu ajudar la gent a peu de carrer en aquests moments de dificultats i contenir en 3’5 punts percentuals la inflació provocada per la guerra d’Ucraïna. Som plenament conscients de les dificultats que estan passant moltes famílies per l’efecte dels increments dels preus i seguirem fent tot el que estigui al nostre abast per donar una resposta efectiva a aquesta situació.”

Cal recordar que les darreres mesures impulsades pel Govern suposen una injecció addicional de 9.000 milions d’euros. En total, l’executiu de progrés ja ha invertit 15.000 milions d’euros en ajudes extraordinàries. Totes les ajudes aprovades fins ara, com l’ajuda dels 20 cèntims per litre del cost dels carburants, s’han prorrogat fins a finals d’any.

Entres les noves mesures aprovades pel Govern cal destacar “un augment del 15% de les pensions no contributives de jubilació i invalidesa, així com de l’ingrés mínim vital”, la reducció del 50% en el cost dels abonaments de RENFE i de les línies d’autobusos de concessió estatal, un nou impost que gravarà els beneficis extraordinaris de les grans companyies energètiques, una baixada de l’IVA de l’electricitat del 10% al 5%, i la congelació del preu de la bombona de butà en 19’55 euros.

“Com ha recordat el president Pedro Sánchez aquest mateix cap de setmana, aquest Govern, malgrat la incomoditat que genera en determinats cercles de poder econòmic, seguirà treballant per millorar la qualitat de vida de les classes mitjans i treballadores del país. Seguirem treballant en aquesta direcció”, ha reblat la diputada socialista.