Afectacions de trànsit per l’inici de les obres de la nova rotonda a la N-340 de Tarragona

Amb motiu de l’inici de les obres de la nova rotonda a la N-340 davant d’Icomar, aquest passat dimarts 12 d’abril, es produiran una sèrie d’afectacions de trànsit que s’estan senyalitzant aquests dies.

L’obra constarà de tres fases. En la primera, que es preveu que tingui una durada des de l’inici de les obres de nou setmanes, s’actuarà sobre la meitat de l’àmbit de l’obra, on s’executarà la meitat de la rotonda, part dels vials que hi conflueixen o en surten, illetes, un tram de carril bici i la pavimentació de les voreres.

Per minimitzar l’afectació al trànsit rodat, s’està habilitant un vial senyalitzat amb línies grogues en cada sentit de la circulació a la N-340, i es permet així l’entrada i la sortida a Tarragona per la N-340.

En aquesta fase no es permet l’accés des de la N-340 al Port, a la A-27 i a carretera vella de València en direcció d’entrada a Tarragona, en l’entorn de l’àmbit de l’obra. S’han habilitat i senyalitzat desviaments alternatius des dels quals s’hi podrà accedir tant al Port, com a la carretera vella de València i l’A-27.

A partir de dimarts 19, es manté el carril únic d’entrada i de sortida per la N-340 amb senyalització groga, permetent l’entrada i sortida a Tarragona i també l’entrada i la sortida a Icomar. Es tallarà, en l’àmbit de l’obra, el carrer A del Polígon Francolí, tot l’entorn del casino i l’entrada i la sortida a Tarragona per la carretera vella de València, a l’altura del concessionari de SEAT. Els accessos als establiments i comerços afectats per aquest tall es podran realitzar per la N-340 o pel carrer Polígon Francolí.

L’obra millorarà els accessos al barri d’Icomar i alleugerirà les incidències de trànsit, generant un trànsit més fluït en aquest punt, en què conflueixen la N-340A i la N-340B, així com l’accés al Port i al Polígon Francolí, on s’ubicaran les futures instal·lacions de Bricomart.

Les obres tenen un pressupost d’execució superior al milió d’euros i un termini d’execució previst d’uns sis mesos.