Adjudicat el projecte de museïtzació del Museu del Port de Tarragona

La data de finalització de les obres del Museu està fixada per la primera part de l’any 2021.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Port de Tarragona ha adjudicat el projecte museïtzació del Museu per un import de  917.000 euros i entra així en la fase final de la remodelació i nous continguts del Museu  del Port. 

L’adjudicació de la museïtzació és l’inici de l’etapa decisiva en l’assoliment d’un museu  renovat. La licitació ha comptat amb la participació de nombroses empreses de gran prestigi  en el sector. D’entre les 6 empreses o unions temporals d’empreses (UTE) que es van  presentar al procés, n’ha sortit guanyadora la UTE formada per Expomon Produccions  juntament amb Wasabi Produccions. 

Expomon Produccions ha estat l’encarregada de projectes com l’Espai Far (Vilanova),  Territori Atleti Museu (Madrid), Epicentre Tremp o el Museu de Nerja (Màlaga), entre  d’altres. La seva especialització rau en la producció i el muntatge de tot tipus de mobiliari i  complements per a tot tipus d’esdeveniments o activitats en espais públics i privats. 

Per la seva part, Wasabi Produccions és una productora dedicada a la comunicació  audiovisual especialitzada en el desenvolupament, programació, disseny i realització de  projectes audiovisuals i interactius per a la comunicació cultural en l’àmbit de la interpretació  del patrimoni, el turisme cultural i ecològic, la museologia i l’art. Entre els seus últims  projectes destaquen el “Catalunya Mar Enllà” al Museu Marítim de Barcelona, el Museu del  Vidre a Vimbodí Museu d’Or, o La Fortalesa de Sant Julià de Ramis. 

Aquestes dues empreses guanyadores de l’adjudicació de la nova museografia del Museu  del Port tindran l’encàrrec de seguir estrictament el projecte “Nou Museu del Port de  Tarragona”, de l’equip Cristià-Blasi. D’aquesta manera produiran, subministraran i  adequaran l’equipament de l’espai expositiu per aconseguir una millor conservació del fons  patrimonial del Museu. 

Exponom Prdudccions i Wasabi Prduccions serà les encarregades de donar vida al disseny  d’espais nous com el d’immersió amb continguts multimèdia en format 360 graus o, els jocs  per al públic més jove perquè puguin conèixer, d’una manera amena i divertida, la història  del Port.

La data de finalització de les obres del Museu està fixada per la primera part de l’any 2021. Amb la renovació del relat, la direcció del Museu ha volgut preservar els objectes  emblemàtics del museu i integrar les noves experiències visuals i participatives del nou  projecte museístic que permetrà posar èmfasi en alguns dels 1.600 elements vinculats al  port comercial, pesquer i esportiu que conformen el fons patrimonial. 

La nova museografia varia el format de l’anterior distribució dins de l’espai del Refugi 2, seu  del museu. Es crea un recorregut més lineal en què la persona que el visita gaudirà d’un  itinerari on es trobarà amb objectes nous i aconseguirà submergir el visitant en les diferents  temàtiques que l’espai exposarà. A més, el nou itinerari permetrà fer un recorregut més  íntim, personal i interactiu.