Noves activitats per aquest cap de setmana al Port de Tarragona

El cinema a la fresca i l'exposició 'Som i serem' com a novetat

Avui, dijous 11 d’agost, s’inaugura a les 19 hores, l’exposició ‘Som i serem’ de l’artista tortosí Lluís Llop Bosch al Refugi 1 del Moll de Costa, un espai singular que acull les noranta obres concebudes per a l’1-O i la posterior repressió. A la inauguració hi assistirà el president el Port de Tarragona, Josep Maria Cruset. ‘Som i serem’ és el resultat del treball fet en els deu últims anys de Llop Bosch.

El projecte neix el 2012 a la mostra ‘Variacions de les Quatre Barres’, feta a la Llotja de Reus. L’any 2018 i ja en format gran, ‘Som i serem’ s’exhibeix també a Reus a la sala la Vicaria dels Amics de Reus, on es va haver de duplicar amb part de l’auditori la superfície de la sala.

En aquests quatre anys fins avui, la col·lecció ha crescut en vuit quadres i cinc instal·lacions que abasten 90 obres i ocupen un total de 70 metres lineals. Totes les obres han estat concebudes com a crònica pictòrica dels fets històrics succeïts a Catalunya durant l’anomenat ‘procés’, des de les multitudinàries manifestacions, passant per 1-O i la posterior repressió. La mostra romandrà oberta fins a l’11 de setembre de 2022.

Lluís Llop Bosch és un artista multitècnica resident a Reus. Ha exposat en nombroses ocasions tant a Catalunya com a l’estranger. La seva línia segons temporades i temàtica, es mou actualment en una figuració molt simplificada on amb una pintura simple i sincera explica allò que pretén.

Ha realitzat cursos monogràfics sobre tècniques pictòriques i procediments artístics a l’Escola d’Art de Tarragona i es va iniciar en el gravat amb Sebi Subiròs (fundació Rodríguez Amat) i Toni Alcàsser (Escola d’Art de Tarragona). En l’actualitat, és soci de l’Associació d’Artistes de Reus (ARA), col·laborador del Col·lectiu Vila-seca y també fundador i president d’Artistèri.

Sessió gratuïta de cinema a la fresca: Space Jam 2

El Port de Tarragona va iniciar dijous passat un nou programa d’activitats tots els dijous del mes d’agost: Cinema a la fresca, una iniciativa que vol acostar el cinema en català de franc i a l’aire lliure a tots els públics.

Avui dijous, a les 21.30 hores es projectarà Space Jam 2, el segon film del cicle Cinema a la fresca a la pèrgola del Serrallo. L’accés és lliure fins a completar l’aforament màxim de tres-centes persones en cada sessió.

Space Jam 2: Noves llegendes (2021) és un film d’animació produït als Estats Units per Warner Bros. En la sinopsi, la superestrella de l’NBA, LeBron James, s’uneix a Bugs Bunny i a la resta dels Looney Tunes en aquesta esperada seqüela. Per a la crítica és una de les millors pel·lícules d’animació de l’any passat i va obtenir dos premis Razzie. Té una durada de 120 minuts.

‘Cinema a la fresca’ s’engega amb la voluntat de continuar l’èxit d’assistència que van tenir les havaneres en el mateix espai de la pèrgola del Serrallo. També a l’aire lliure i d’accés lliure, es podran visualitzar les pel·lícules en versió catalana per a tots els públics: Els Croods i La invenció d’Hug els dijous 18 i 25 d’agost, respectivament, a les 21.30 hores.

Vespres al Museu del Port

Demà divendres 12 d’agost, a les 20 hores, continua la programació estiuenca del Museu amb ‘ViVint el Port’ dins de Vespres al Museu del Port. Es tracta d’un Maridatge d’històries portuàries vinculades al comerç, l’esport, les embarcacions, la pesca… acompanyades d’un tast de diferents vins de la terra. L’activitat és gratuïta i cal fer reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat atès que hi ha aforament limitat.

També es pot seguir gaudint de l’exposició d’Isabel Muñoz i del Premi de Fotoperiodisme.