Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Opuscle dels actes a Constantí pels 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla

Avatar photo

L'Ajuntament de Constantí ha editat un opuscle dedicat als actes de celebració dels 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla al municipi

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi d’aquest any, l’Ajuntament de Constantí ha editat un opuscle dedicat als actes de celebració dels 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla al municipi. Tot just ara fa un any s’organitzaven tot un seguit d’actes commemoratius per celebrar l’històric esdeveniment que es va produir el 17 de maig de 1321, quan van tenir lloc l’arribada solemne de la relíquia del braç de Santa Tecla a la ciutat de Tarragona. El braç, provinent d’Armènia, fou traslladat fins al port de Salou, i d’allà portat a Constantí, on va estar un temps fins que el 17 de maig de 1321 va ser traslladat fins a la catedral de Tarragona en solemne processó.

Durant tot el mes de maig de l’any passat Constantí va organitzar una programació pròpia d’actes commemoratius que van culminar amb la històrica festa de celebració del 14 de maig de 2022. Una jornada festiva sense precedents que va portar fins a Constantí part del Seguici Popular festiu de Tarragona per participar d’una extraordinària i simbòlica processó pels carrers del municipi. Es tractava d’una celebració de gran rellevància històrica, ja que aquesta va ser la segona vegada en la història de la festa tarragonina que una part important del seu seguici popular es traslladava fora de la ciutat. Acompanyats dels elements del Seguici Popular de Constantí, van fer un recorregut pels carrers del poble que històricament van formar part del recorregut que va fer la relíquia ara fa just 7 segles.

A més, durant tot el mes de maig de l’any passat van tenir lloc activitats relacionades amb el trasllat del Braç de Santa Tecla com una Caminada Popular des de Constantí fins a Tarragona amb visita a la Catedral, la presentació d’un conte infantil, una xerrada històrica i una representació teatral a càrrec de Les Forques Teatre”.

L’excepcionalitat i el caràcter històric d’aquestes celebracions es veuen reflectides en aquesta publicació que compta amb la col·laboració de personalitats com l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez; el comissari del projecte Santa Tecla 700, Salvador Fa; el rector de la Parròquia de Sant Feliu, Mn. Antoni Pérez de Mendiguren; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny; el director de Les Forques Teatre, Marc Cardó; i el gestor cultural, Oriol Nicolau.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

9 + 15 =

Notícia anterior

Tercera plantada escolar del Morell amb 200 alumnes

Notícia següent

VÍDEO: Denuncien el terrible maltractament a una vaqueta durant un correbou

Notícies relacionades