Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Acaben a Tarragona unes obres que han durat catorze setmanes

Avatar photo

Han comptat amb un pressupost de 141.313,88 €

Aquesta setmana finalitza la intervenció de millora del paviment de l’Eix Transversal. Una obra que va començar el 30 de maig de 2022, amb un pressupost de 141.313,88 € (IV exclòs), i que s’ha executat, tal com estava previst, en catorze setmanes. Durant aquests darrers dies l’equip encarregat de la millora està duent a terme els darrers repassos.

Atesa la importància del trànsit diari que passa a través de les casetes de control d’accés, l’equip d’Infraestructures del Port, va decidir executar l’obra per fases.

L’Eix transversal consta de vuit carrils d’entrada i sortida (un dels carrils ja va ser d’una prova pilot de paviment fa uns en mesos). Cada fase ha incidit en un sol carril; per tant, la millora d’aquest accés ha permès que funcioni amb normalitat generant el mínim de molèsties.

Cada fase ha tingut una durada de dues setmanes per carril, d’aquí que el període total d’execució hagin estat les catorze setmanes esmentades anteriorment. Els treballs han consistit en la demolició del paviment existent, l’excavació necessària, refí i compactació del llast artificial ZA32 existent, compactada al 100% del Proctor modificat i l’estès d’una capa de formigó HF-4,5 de 35 cm de gruix convenientment curada i amb els talls de dilataciói tractament de la junta amb una cadència aproximada de 5 per 5 metres.

Les dades acumulades d’entrades i sortides al Port de Tarragona fins al 19 de setembre de 2022, registren un total de 2.307.807 moviments de vehicles, dels quals 1.376.714 han estat moviments d’entrada i sortida per l’Eix Transversal, el gairebé 60% total, fet que evita que el trànsit pesat passi per l’interior urbà.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Atraquen violentament dues persones amb esprai de pebre a Lloret de Mar

Notícia següent

Reus acull una exposició amb el millor del fotoperiodisme al Camp de Tarragona

Notícies relacionades