Abelló no descarta presentar-se a les primàries per repetir com a candidat

  El portaveu del grup municipal considera que el govern de Ballesteros està “mancat de projecte i de lideratge”

  El portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, no tanca la porta a repetir com a candidat a l’alcaldia en les eleccions municipals del 2019. Durant una trobada amb els mitjans per fer balanç de l’equador de la legislatura, Abelló ha admès aquest dimarts que prendrà una decisió a la tardor. En tot cas, ha recordat, el candidat s’haurà de votar en un procés de primàries que espera que tingui lloc “al més aviat possible i després de la celebració del referèndum”. L’actual portaveu dels nacionalistes ja ha garantit que, si ell no és l’escollit, el nou cap visible de la formació al consistori tindrà tot el seu suport. Abelló ha considerat que Tarragona s’ha de preparar “per un canvi” perquè l’actual govern està “mancat de projecte i de lideratge”. “Ballesteros està vivint el seu ‘last minute’”, ha manifestat Abelló.
  Segons el portaveu del grup municipal del PDeCAT, l’alcalde “està a la desesperada, amb ofertes d’última hora, per treure’s tots els embolics de sobre” i, a més, “fa dies que va amb el dipòsit en reserva i minimitza els seus recursos perquè sap que qualsevol nou entrebanc pot suposar el seu desgast definitiu”.

  Albert Abelló ha criticat que es continuï “amb la mateixa ciutat aturada que teníem l’any 2015 i amb els mateixos projectes pendents de fa deu anys”. “Han estat dos anys perduts”, ha etzibat en l’equador del mandat de Ballesteros, a qui ha acusat de no haver estat capaç de complir les seves promeses electorals”. “Falta coratge i energia”, ha reclamat.

  Per contra, Abelló s’ha mostrat satisfet de la feina feta conjuntament amb la regidora Cristina Guzmán i amb l’equip del grup municipal. “Som el grup que ha fet més entrevistes amb associacions i col·lectius”, ha defensat el dirigent nacionalista. Tot i això, el PDeCAT ha lamentat que, de les 37 mocions que han dut al plenari, només se n’hagin aprovat 12 i, ‘de facto’, no se n’hagi aplicat “cap”.

  Segons Abelló, l’ajornament dels Jocs Mediterranis ha estat “el gran ridícul” de la ciutat i s’ha mostrat confiat que els ciutadans ho tindran en compte a les urnes. “Sí o sí, això ha de passar factura”, ha etzibat. En la mateixa línia, l’expresident de la Cambra de Tarragona ha emplaçat el govern a assumir responsabilitats pel cas Inipro a mesura que avanci el procés judicial.

  Contenciós pel grup municipal d’Unió

  D’altra banda, el portaveu de la formació ha explicat que mantenen oberta una causa al jutjat contenciós contra la creació del grup municipal d’Unió a l’Ajuntament, arran de l’entrada del regidor Josep Maria Prats al govern. Abelló s’hi oposa fermament perquè, segons recorda, Prats es va presentar sota les sigles de la federació de CiU. “És una gran persona i pot fer una gran feina com a regidor no adscrit, però el grup municipal no li correspon. Es va vendre per un plat d’arròs a Josep Fèlix Ballesteros”, ha criticat.