70 socorristes s’incorporaran a la Creu Roja per donar el servei a les platges

120 candidats i candidates s’han enfrontat a una avaluació que ha constat de dues fases: una prova teòrica virtual i dues proves pràctiques, un duatló i una prova de suport vital bàsic

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Durant aquest cap de setmana la Creu Roja Tarragona ha dut a terme les proves del procés de selecció per cobrir les 70 places de socorrista que s’oferten enguany per efectuar el servei de vigilància i socorrisme a les platges de la província. L’entitat gestionarà el servei a les localitats de Tarragona, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Deltebre durant la pròxima temporada d’estiu (a l’espera d’alguna altra confirmació). 

En total 120 candidats i candidates s’han enfrontat a una avaluació que ha constat de dues fases: una primera prova teòrica, que s’ha realitzat de manera virtual, i dues proves pràctiques consistents en un duatló i una prova de suport vital bàsic (SVB). 

A diferència d’altres anys, en els que es feia una convocatòria grupal, les proves s’han realitzat de manera individual i en horari esglaonat, per tal de complir amb les mesures de prevenció de la COVID-19. Els aspirants han fet una prova d’aptituds físiques, que ha consistit en córrer 200 metres per la sorra, nedar 400 metres al mar i córrer 100 metres més a la sorra, amb un temps màxim de 20 minuts, i una prova de reanimació cardiopulmonar (RCP). 

Tots els candidats compten amb la titulació de socorrista aquàtic, estan inscrits al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC) i estan autoritzats per a l’ús de desfibril·ladors externs. Aquests són requisits imprescindibles per poder participar en les proves. 

La tasca dels professionals a platges consistirà en realitzar funcions de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme aquàtic, a més d’atenció sanitària i social als banyistes. En el context actual, també es realitzaran tasques de prevenció i vigilància de les mesures sanitàries establertes enfront de la COVID-19. 

Cada municipi estableix les seves pròpies dates d’inici i finalització del servei a les platges del seu territori. A la ciutat de Tarragona es començarà el 15 de maig durant els caps de setmana (només a l’Arrabassada), i a partir del 16 de juny s’estendrà a la resta de platges de manera diària. La finalització del servei està prevista el 14 de setembre, allargant-se fins al 30 de setembre en caps de setmana. 

Universalitat

L’any passat Creu Roja a Tarragona va prestar el servei a 28 platges del litoral tarragoní, amb una plantilla de 78 professionals, que van realitzar més de 1.700 assistències sanitàries, 37 rescats i 47 evacuacions a centres hospitalaris. 

Sobre la Creu Roja 

La Creu Roja representa el més gran moviment humanitari, ciutadà i independent del món que col·labora des de fa 155 anys amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribin a totes les persones arreu del món. 

A Catalunya la Creu Roja compta amb més de 16.600 persones voluntàries i més de 300 punts d’atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment mig milió de persones, 165.000 de les quals en programes socials. L’entitat té també el suport de més de 227.0000 persones sòcies, empreses i aliats. 

La Creu Roja pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja present a 192 països i actua sempre sota els seus set principis fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.