La Federació d'Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona(AEHT) ha celebrat el II Concurs de Tapes, Pintxos i Tastets de la província, un concurs que serveix com a fase classificatòria per al Campionat Nacional de Tapes i Pintxos de tot Espanya.
El jurat ha tastat les set tapes que han estat finalistes del certamen i que les converteix en les set millors tapes de la província, escollint una guanyadora i dues finalistes que es donaran a conèixer el pròxim 29 de setembre, durant el sopar anual de l'AEHT.
El restaurant guanyador, a banda de ser escollit com la millor tapa de Tarragona, també podrà acudir al Madrid Fusion on competirà amb els guanyadors d'altres províncies per convertir-se en la millor tapa d'Espanya.
Els set restaurants seleccionats, repartits per tot el territori tarragoní, han estat seleccionats entre els participants de més de 35 esdeveniments gastronòmics que organitza l'AEHT durant l'any, seguint criteris marcats per les bases nacionals, com ara l'adequació al format, la presentació, l'originalitat i l'ús de productes autòctons o tradicionals.
Quines són les 7 millors tapes de Tarragona?
Així, els 7 restaurants seleccionats, amb la corresponent tapa, han estat els següents:
- El Círcol, a Reus - La Perla
- Raffella Gastrobar, a Vila-seca - Tarraco Domus Augustus
- Panorama, a Salou - Tiradito de atún Balfegó
- Bar El Pòsit, a Cambrils - Tomate de temporada con burrata y salmorejo de ají amarillo
- 4 Makis, a Torredembarra - Falso niguiri de calamar y gamba roja de Tarragona
- Original, a Cambrils - TuNa-BuTi by l'Original
- L'Arrosseria de Cunit, a Cunit - Tàrtar de gamba panxuda amb maionesa de llima i fonoll fresc.
El jurat que ha escollit entre aquestes set tapes per determinar la guanyadora i dues finalistes ha estat format per:
- Manel Ortiz, representant de la junta de l’AEHT, vicepresident del Consell d’Experts i vocal del jurat.
- Pep Moreno, representant del Consell d’Experts i president del jurat.
- Fernando Palacio, representant de Makro (patrocinador del concurs) i membre del jurat.
- Jorge Gómez, director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.
- Santiago Castellà, president del Port de Tarragona.
- Xavier Arnavat, cap de comunicació del complex industrial de Repsol a Tarragona.
- Joan Pedrell, president emèrit de l’AEHT.