7 escultures amb llibres ompliran els carrers de Vila-seca

Avui a la tarda als jardins de la Biblioteca de Vila-seca, el regidor de Cultura, Pere Segura i elsrepresentants de les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i a Reus, el professor Àlvar Calvet i el director Joaquim Vilafranca, han presentat en roda de premsa el projecte urbà “Efímera. Art al carrer”, que convertirà els carrers del centre històric de Vila-seca en un espai cultural on els llibres i la creació artística es donen la mà.

Organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vila-seca amb la col·laboració de les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i a Reus i de la Biblioteca Pública de Vila-seca, set equips d’alumnes d’aquests centres d’art ( 6 de Tarragona i 1 de Reus) realitzaran sengles escultures amb llibres en diversos punts de Vila-seca.

Sota el paraigües de tres eixos fonamentals com són la participació ciutadana, la transformació i reciclatge de materials i la creació artística, el projecte “Efímera. Art al carrer” pretén apropar l’art a la gent i donar una nova vida i un nou ús a qualsevol tipus de llibre com ara enciclopèdies, llibres de text, llibres de butxaca, llibres infantils i, en general qualsevol format de llibre obsolet i en desús.

Els projectes es començaran a construir el proper dijous dia 20 i es podran visitar fins el dilluns 24 d’abril. La rambla de Catalunya, el carrer Major, el Portal de Sant Antoni, la plaça d’Estudi, la plaça de Voltes, la plaça de l’Església i les Peixateries Velles de Vila-seca estaran guarnides amb diverses escultures efímeres construïdes amb prop de 20.000 libres llibres que formen part de l’estoc utilitzat l’any passat i que han estat cedits per veïns, per entitats i escoles del municipi i per diverses institucionsde la demarcació.

Durant la roda de premsa, el regidor de Cultura, Pere Segura, ha destacat la valentia d’un projecte com aquest que vol portar a Vila-seca un Sant Jordi diferent, on per segon any consecutiu es podrà veure una experiència pionera a la demarcació gràcies sobre tot a la implicació de les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. Per la seva part, el professor de l’Escola D’Art i Disseny a Tarragona, Àlvar Calvet, ha recordat la vàlua d’aquesta iniciativa ja que permet dur a terme i visualitzar  experiències treballades i compartides per professors i alumnes. El director de l’Escola D’Art i Disseny a Reus, Joaquim Vilafranca, s’ha mostrat content i orgullós de poder treballar amb l’Ajuntament de Vila-seca en un projecte com aquest on participaran unadotzena d’alumnes.