Dilluns, 7 d'abril de 2025
És notícia

Els 4 pobles de Tarragona escollits per ‘National Geographic’ entre els més bonics d’Espanya

Avatar photo
En aquest nou llistat hi apareixen 11 municipis catalans
Siurana
Siurana, un dels municipis més bonics d’Espanya segons ‘National Geographic’

El ‘National Geographic’, la revista especialitzada més coneguda a tot el món sobre natura i viatges, ha editat una nova llista dels 100 pobles més bonics d’Espanya.

En aquest nou llistat hi apareixen 11 municipis catalans, i entre ells n’hi ha quatre de la demarcació de Tarragona que han destacat per diferents característiques.

 

Els 4 pobles de Tarragona entre els 100 més bonics d’Espanya

Horta de Sant Joan

El primer dels quatre municipis tarragonins escollits entre els 100 més bonics d’Espanya per ‘National Geographic’ és Horta de Sant Joan, situat a la comarca de la Terra Alta, que ocupa la 34a posició del llistat.

Horta de Sant Joan
Horta de Sant Joan

La revista destaca alguns dels llocs i monuments més antics i ben conservats del municipi, com la plaça de l’església, el temple del segle XIII —ampliat el segle XVIII— i l’edifici consistorial. També els seus carrers estrets i amb pendent o el traçat medieval de la Casa Pessetes, la Casa Clúa, la Casa Pitarch o la Casa del Delme.

Ajuntament d'Horta de Sant Joan
Ajuntament d’Horta de Sant Joan

Siurana

Una mica més avall, ja a la segona meitat del llistat, ‘National Geographic’ col·loca Siurana (Baix Camp) a la posició número 60. D’aquest petit poble de muntanya en destaca que va ser l’últim reducte musulmà de Catalunya durant la Reconquesta, facilitat gràcies al seu emplaçament, a la part alta d’un risc de roca calcària entre la serra del Montsant, el massís de Gritella i les muntanyes de Prades.

De Siurana destaquen l’església romàntica de Santa Maria, construïda entre els segles XII i XIII i les vistes des del penya-segat de la serra i del pantà que porta el nom del poble.

Carrers de Siurana
Carrers de Siurana

Montblanc

A la posició 79 del llistat dels 100 pobles més bonics d’Espanya hi trobem Montblanc, la capital de la Conca de Barberà i un dels pobles medievals per excel·lència del territori.

Montblanc

La muralla de 1500 m que envolta la ciutat, especialment el tram del portal de Sant Jordi, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, és un dels trets més representatius del municipi, però també en destaquen altres estructures com el Pont Vell, el Molí dels Capellans, el Palau Reial o el Palau del Castlà. A més, destaquen els tres convents de la ciutat, l’església romànica-gòtica de Sant Miquel i la de Santa Maria.

Cal destacar que Montblanc ja va ser destacat com el poble medieval emmurallat més bonic d’Espanya per la revista ‘Viajar’.

Església de Santa Maria de Montblanc
Església de Santa Maria de Montblanc

Miravet

La participació tarragonina al llistat acaba al lloc 97 amb Miravet, situat a la Ribera d’Ebre, d’on destaquen especialment el Castell de Miravet, considerat un dels millors exemples de l’arquitectura templera a tota Europa.

També destaquen el nucli històric de la vila, amb els seus carrers estrets, pòrtics i miradors. L’Església Vella i el Raval dels Canterers són dues de les visites obligades a la localitat per a la revista.

Miravet

 

Altres poblacions catalanes entre les 100 més boniques d’Espanya

A banda dels quatre municipis tarragonins destacats, al llistat hi apareixen set poblacions catalanes més: Taüll (Alta Ribagorça), Besalú (la Garrotxa), Calella de Palafrugell (Baix Empordà), Cardona (Bages), Cadaqués (Alt Empordà), Pals (Baix Empordà) i Rupit i Pruit (Osona).

La llista l’encapçala, però, Altea, a Alacant, considerat el poble més bonic d’Espanya per a ‘National Geographic’.

Altea
Altea, a Alacant, és el poble més bonic d’Espanya segons ‘National Geographic’
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El vent provoca destrosses importants al cementiri de Vielha

Notícia següent

‘Cuida’ls’, el nou espai immersiu del Zoo de Barcelona per concienciar sobre la preservació de la biodiversitat

Notícies relacionades