15,6 milions per l’Economia Blava a municipis de la Costa Daurada

La candidatura de Cambrils, Calafell, Tarragona i Torredembarra els permetrà configurar-se com a GALP i accedir a aquestes ajudes

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els municipis pesquers de la Costa Daurada podran accedir als 15,6 milions d’euros dels ajuts europeus per promoure l’Economia Blava sostenible. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha seleccionat la candidatura de Cambrils, Tarragona, Torredembarra i Calafell i els ha permès constituir-se com a Grup d’Acció Local Pesquer (GALP), pas imprescindible per poder optar a aquestes ajudes.

 

Actualment, s’identifiquen 3.862 llocs de treball dels sectors de l’Economia Blava a la zona i s’han adherit quatre confraries al GALP, amb una flota pesquera de 67 embarcacions que generen unes captures de 3.165 tones anuals i una recaptació en primera venda de 14 milions d’euros.

 

El pressupost destinat al desenvolupament local participatiu els pròxims sis anys és de 15,6 milions d’euros, el doble del pressupost actual. L’objectiu d’aquest increment és poder implementar els projectes proposats pels territoris pesquers a la totalitat del litoral pesquer català, per a la qual cosa s’ha reservat el 21% del Fons Europeu Marítim de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA) a aquesta línia d’ajuts.

 

A banda de la candidatura de la Costa Daurada, que enguany s’ha constituït per primer cop, el Departament d’Acció Climàtica, en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA), ha seleccionat quatre candidatures més de Grups d’Acció Local Pesquers (GALP) que abasten la totalitat dels municipis pesquers de Catalunya.