Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

15,6 milions per l’Economia Blava a municipis de la Costa Daurada

Avatar photo

La candidatura de Cambrils, Calafell, Tarragona i Torredembarra els permetrà configurar-se com a GALP i accedir a aquestes ajudes

Els municipis pesquers de la Costa Daurada podran accedir als 15,6 milions d’euros dels ajuts europeus per promoure l’Economia Blava sostenible. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha seleccionat la candidatura de Cambrils, Tarragona, Torredembarra i Calafell i els ha permès constituir-se com a Grup d’Acció Local Pesquer (GALP), pas imprescindible per poder optar a aquestes ajudes.

 

Actualment, s’identifiquen 3.862 llocs de treball dels sectors de l’Economia Blava a la zona i s’han adherit quatre confraries al GALP, amb una flota pesquera de 67 embarcacions que generen unes captures de 3.165 tones anuals i una recaptació en primera venda de 14 milions d’euros.

 

El pressupost destinat al desenvolupament local participatiu els pròxims sis anys és de 15,6 milions d’euros, el doble del pressupost actual. L’objectiu d’aquest increment és poder implementar els projectes proposats pels territoris pesquers a la totalitat del litoral pesquer català, per a la qual cosa s’ha reservat el 21% del Fons Europeu Marítim de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA) a aquesta línia d’ajuts.

 

A banda de la candidatura de la Costa Daurada, que enguany s’ha constituït per primer cop, el Departament d’Acció Climàtica, en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA), ha seleccionat quatre candidatures més de Grups d’Acció Local Pesquers (GALP) que abasten la totalitat dels municipis pesquers de Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three + twelve =

Notícia anterior

A presó un lladre per robar trasters i aparcaments de Figueres

Notícia següent

La 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa atreu 253 expositors

Notícies relacionades