Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

Les pensions han pujat en 134 euros mensuals de mitjana a la demarcació

Avatar photo

El nombre total de pensionistes a la província de Tarragona ascendeix actualment fins a les 174.893 persones

Segons ha explicat avui el diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, des de l’inici de la legislatura la pensió mitjana a la demarcació s’ha incrementat en 134 euros mensuals, passant de 941 euros al mes als 1.075 euros actuals. El nombre total de pensionistes a la província de Tarragona ascendeix actualment fins a les 174.893 persones.

“Estem parlant d’un augment realment molt important per als pensionistes, per a les seves famílies i per al conjunt de la societat i l’economia de les nostres comarques. El Govern socialista compleix la seva paraula i revaloritza les pensions per garantir el poder adquisitiu dels pensionistes. Ho vàrem dir i ho estem fent”, ha reblat.

Joan Ruiz ha destacat que enguany les pensions s’han incrementat un 8’5% el que contrasta amb el “raquític mini-augment del 0’25% que hi havia quan governava el PP. Amb Govern socialista les pensions s’incrementen un 8’5%, amb la dreta al Govern ho fan un 0’25%. Crec que les dades parlen amb una inequívoca eloqüència”, ha argumentat el diputat tarragoní.

En aquest sentit, el Govern del president Pedro Sánchez ha volgut assegurar que els pensionistes no pateixin els efectes de la pèrdua de poder adquisitiu derivat de la inflació que es registra a la zona euro derivat de l’increment dels preus de l’energia i de la guerra d’Ucraïna.

“És a dir, exactament el contrari del que va fer –hi tornaria a fer el PP- que va aplicar aquest misèrrim 0’25% malgrat la crisi i l’increment de preus que hi ha haver durant el seu darrer període de Govern. Tot un precedent del que tornarien a fer si tornen al poder.”

En la mateixa direcció política, el compromís del Govern amb les classes mitjanes i treballadores, Joan Ruiz ha subratllat el recent increment del salari mínim que ha establert l’executiu de Pedro Sánchez.

“Mentre que durant els set anys que el PP va estar al Govern el salari mínim tan sols va créixer en 94 euros al mes, en els menys de quatre anys que Pedro Sánchez és president el salari mínim ja s’ha incrementat en 344 euros mensuals, el que ens situa ja en els 1.080 euros al mes. També aquí, la diferència entre tenir un Govern progressista i tenir a la dreta al poder és claríssima”, ha explicat Ruiz.

“Aquest Govern ha demostrat que és perfectament possible combinar la creació de nous llocs de treball i la generació d’activitat econòmica amb prestacions socials altes i sense deixar ningú enrere. Aquest és el camí del progrés i de la cohesió social que un eventual Govern de Vox-PP abandonaria a la primera oportunitat. Cal no oblidar-ho quan anem a votar perquè després seria massa tard per a lamentar-ho”, ha conclòs el diputat socialista.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

11 restaurants de l’Ampolla participen en les Jornades Gastronòmiques de la Galera

Notícia següent

Cinc detinguts per robar coure d’una empresa de Vila-sana

Notícies relacionades