Una exposició repassa els 10 anys d’història de Moto Clàssic Constantí

L'associació es va constituir per un grup de persones de Constantí que estimaven les motos antigues i que volien organitzar trobades i sortides

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Associació Moto Clàssic Constantí ha celebrat aquest passat 2022 el seu desè aniversari. Durant la Festa Major d’Hivern l’entitat ha rebut un dels diplomes de bronze que ha entregat l’Ajuntament de Constantí amb motiu d’aquests 10 anys d’activitat.

Dintre dels actes d’aquesta Festa Major d’Hivern, el passat 22 de gener, s’organitzava la XII Sortida d’Amics de les Motos Clàssiques i el mateix dia tenia lloc la inauguració d’una exposició de fotografies a la plaça de les Escoles Velles que repassa la trajectòria i els esdeveniments més destacats d’aquests 10 anys d’història de l’entitat.

Moto Clàssic Constantí va néixer el maig de 2012 amb la finalitat de preservar i promoure al municipi un dels patrimonis històrics i culturals del país com són els vehicles i les motos clàssiques. L’associació es va constituir per un grup de persones de Constantí que estimaven les motos antigues i que volien organitzar trobades i sortides al llarg de l’any que els permetessin exhibir les seves màquines.

Durant els primers anys només es van organitzar sortides puntuals, però un cop va anar creixent el nombre de socis han treballat per elaborar un calendari complet i variat al llarg de l’any que els ha convertit en una de les entitats més actives. En l’actualitat, l’associació compta amb 46 socis i està associada a la Federació Catalana de Vehicles Històrics.

Moto Clàssic Constantí col·labora amb l’Ajuntament en activitats com la Cavalcada de Reis i la recollida de la Flama del Canigó. A més, cada any, durant les festes majors d’hivern i estiu organitzen les Sortides d’Amics de les Motos Clàssiques, que també es realitzen a la primavera i l’estiu. Pels volts de les festes nadalenques realitzen la tradicional Plantada del Pessebre al Pont de les Caixes.

A banda de les sortides ordinàries, durant els últims anys han organitzat una Exposició de motos i cotxes clàssics (2018), una Trobada de Harley Davidson (2019), una Gimcana amb Vespa (2021) i una Trobada de Cotxes Citroën dels anys 70-80 (2022).