1,4 milions del Govern espanyol pels danys dels temporals a Tarragona

Els darrers temporals marítims i les ventades han deixat danys considerables a les platges tarragonines

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu d'un temporal de mar a la platja d'Altafulla

El Govern espanyol, a través del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, destinarà gairebé 1,4 milions d’euros a pal·liar les conseqüències dels darrers temporals meteorològics que ha patit la costa tarragonina durant el passat mes de febrer.

 

La partida forma part d’una inversió de més de 7 milions d’euros destinats a aquest objectiu per tot el litoral mediterrani espanyol, que durant el mes de febrer va patir temporals de moderada intensitat, tant pel que fa als temporals marítims com als de forts vents.

 

Les inclemències meteorològiques van provocar danys pels quals el Ministeri considera que s’ha d’actuar ràpidament. Pel que fa a Catalunya, els danys afecten especialment estructures de protecció d’algunes platges, accessos als Ports o a l’erosió de les platges.

Actuacions de reparació de danys pels temporals de febrer a Tarragona

Baix Penedès

Al Baix Penedès, les reparacions se centraran, per una banda, a les estructures de protecció de la platja de Cunit, i per l’altra, a l’accés a la platja del Francàs del Vendrell.

Baix Gaià i Tarragonès

Pel que fa al Baix Gaià, les platges de Roda de Berà, Torredembarra, Tarragona i Altafulla són les zones on es preveuen les actuacions del govern espanyol. Concretament, es pretén reparar els accessos al Roc de Sant Gaietà de Roda de Berà, a la platja del Canyadell de Torredembarra, a la platja d’Altafulla i a la platja del Miracle de Tarragona.

Baix Camp

Al Baix Camp, les actuacions del Govern aniran enfocades, en primer lloc, la millora dels accessos a la platja del Cap de Sant Pere, a Cambrils; i també la reversió de l’erosió a la sorra de la Pixerota i de Rifà, a Mont-roig del Camp.

Baix Ebre

El Baix Ebre és, amb diferència, la comarca que patirà més reparacions a causa dels temporals del febrer.

Concretament, a l’Ametlla de Mar s’hauran de reparar els accessos a la Cala de Sant Jordi, la Cala de l’Estany Tort i la Cala de Bon Caponet. A més, també es treballarà per revertir l’erosió a la Cala Lo Ribellet, a la Cala Vidre i a la platja de l’Alguer.

Al Perelló també s’adequaran els accessos a la Cala Morós i la platja de Santa Llúcia; mentre que a l’Ampolla es millorarà l’accés a la platja de Baconé i la platja de les avellanes. A més, en aquesta localitat també es treballarà per l’erosió en la platja de l’Arquitecte.