Reus impulsa una política sobre la reutilització dels solars abandonats

El departament fa una crida als propietaris perquè cedeixin aquests espais a altres usuaris

0
746

Aquest matí, en roda de premsa, s’ha presentat un nou instruments en la política per fer front a la inseguretat i la imatge de deixadesa que causen els solars abandonats de la ciutat. El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha fet animat als propietaris d’aquests espais perquè cedeixin el seu ús a altres usuaris que vulguin aprofitar aquest espai.

La nova iniciativa busca impulsar l’ús d’aquests solars per reduir el risc d’incendi, proliferació d’insectes o animals i millorar la salubritat de la ciutat. Fins al moment, ja hi ha 4 propietaris interessats en el projecte. La proposta posarà en contacte a aquells propietaris que vulguin cedir temporalment el seu solar amb els usuaris que tenen una proposta per aquell espai. “L’Ajuntament només farà de nexe” explica el regidor de Medi Ambient, deixant clar que la relació final entre propietaris i usuaris es concretarà amb un acord entre les parts.

Els primers propietaris interessats en el projecte ja s’han posat en contacte amb l’Ajuntament, en resposta a la carta que la regidoria de Medi Ambient ha enviat als 500 propietaris d’uns 1.300 terrenys de la ciutat qualificats cadastralment com a solars.

Durant la roda de premsa, s’ha presentat un cas d’èxit. L’agricultor Pep Serrà ha explicat com la nova iniciativa li ha ajudat a trobar un nou terreny de cultiu, on podrà explotar el seu cereal de secà.

500 cartes enviades als propietaris
En la carta enviada des de la regidoria recorda l’obligació dels propietaris de conservar-los en condicions de seguretat i salubritat. L’abandonament d’aquests terrenys, comporta el creixement d’abundant vegetació, amb el conseqüent perill d’incendi que ocasiona especialment en aquesta època de l’any, l’acumulació de brossa, i la proliferació de rates i insectes.

La carta cita l’ordenança municipal de Neteja i la llei d’Urbanisme per requerir les obligacions dels propietaris, alhora que recorda que, segons la perillositat per als béns i per a les persones que suposi el mal estat del solar, l’Ajuntament iniciarà procediment d’ordre d’execució, amb la imposició de multes coercitives per un import d’entre 300 a 3.000 euros, en cas d’incompliment, que es podran reiterar fins que es compleixi l’obligació de conservació o mitjançant l’execució subsidiària dels treballs per part de l’Ajuntament i a càrrec del propietari.

FER UN COMENTARI