Reus.cat, reconegut com un dels millors de l’Estat en accessibilitat web

0
123

El web de l’Ajuntament de Reus ha estat reconegut com un dels millors portals municipals de l’Estat en accessibilitat web; és a dir, que millor facilita l’accés dels usuaris, independentment de la seva condició física o del seu entorn.

El darrer informe de l’Observatori d’Accessibilitat Web de la Secretaria General d’Adminstració Digital del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública classifica reus.cat en la posició número 2 de tots els portals de municipis de més de 100.000 habitants; i en la posició 8 de tots els webs municipals de l’Estat.

L’Observatori d’Accessibilitat ha felicitat l’Ajuntament de Reus per l’«espectacular milllora» respecte el darrer informe que va emetre i ha agraït «el gran esforç» per millorar l’accessibilitat del lloc web.

Actualment, el web reus.cat i la seu electrònica de l’Ajuntament de Reus ja estan complint ja en la seva totalitat el Reial Decret 1112/2018 de 7 de setembre sobre accessibilitat de llocs web, quan la propia normativa fixa el termini d’adaptació fins el setembre de 2020.

La construcció de l’actual versió de reus.cat ha implementat des del seu disseny inicial mesures per millorar la seva accessibilitat. Això comporta avantatges com: facilitar l’accés dels usuaris independentment de la seva condició física o del seu entorn; incloure continguts clars ben estructurats o millorar la navegació i l’experiència de l’usuari.

FER UN COMENTARI