Presentada la programació de Tardor 2019 al Teatre Bartrina

0
375

El Consorci del Teatre Bartrina de Reus ha aprovat una programació per al nou trimestre de Tardor 2019, amb 4 concerts de música, 2 espectacles familiars, 8 muntatges de teatre i 2 festivals (el COS que es farà el mes d’octubre i el Memorimage, el mes de novembre), a banda de les sessions habituals del Cine-club i d’altres activitats organitzades directament per altres entitats de la ciutat.

El nou trimestre de programació començarà el dia 21 de setembre, a les 21:00 h, amb un concert del cantautor Fito Luri, que presentarà a la ciutat “Cru”, el seu setè disc, i finalitzarà el dia 26 de desembre, amb el tradicional “El Poema de Nadal”, de Josep Maria de Sagarra, interpretat per Josep Maria Puig i Baiget, amb música de Xavier Pié.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha destacat que es tracta d’una programació de qualitat, ha agraït la feina feta Rosa Mateu, membre de la Comissió Artística del Consorci del Teatre Bartrina, i ha valorat que el nou trimestre “presenta una temporada valenta, novedosa, actual, alternativa, adreçada a edats de públic diferents i equilibrada”.

En l’apartat musical, a banda del concert de Fito Luri, i d’un concert de la Camerata XXI Orquestra Ciutat de Reus per Nadal ( el dia 21 de desembre a les 21:00 h), el trimestre presenta una actuació de Joan Isaac i Sílvia Comes, que homenatgen a Silvio Rodríguez, el dia 27 d’octubre i en el marc del Festival Accents, així com un concert de Jabier Muguruza, el dia 2 de novembre, inclòs també al mateix festival, del que el Teatre Bartrina és co-organitzador.

S’han programat dos espectacles familiars, “Adéu Peter Pan”, el diumenge 6 d’octubre, a càrrec de la companyia Festuc Teatre, i “El secret de la Senyora Melody”, el diumenge 1 de desembre, a càrrec de la Camerata XXI Orquestra Ciutat de Reus, amb la narració de David Puertas. Ambdós espectacles estan recomanats per a nens i nenes a partir de 3 anys.

El gruix de la programació prové del teatre, amb dos espectacles inclosos al programa Noves Escenes promogut pel Consorci Xarxa Transversal i que ambdós finalitzaran amb un Fòrum de l’Espectador, promogut pel Col·legi de Psicòlegs de Tarragona. Per un costat, “Claudia”, de la Companyia La Conquesta del Pol Sud, que es farà el dia 24 de novembre, a les 18:00 h, i per l’altre, “Celebraré mi muerte”, a càrrec de Teatro del Barrio, amb veredicte i col·loqui al final, que es farà el dia 30 de novembre, a les 21:00 h.

La resta d’espectacles teatrals seran “Ovelles”, de Carme Marfà i Yago Alonso, que es farà el dia 6 d’octubre a les 21:00 h, una reflexió en clau d’humor sobre una generació marcada per la crisi i la necessitat d’haver de reinventar-se; “Una gossa en un descampat”, de Clàudia Cedó, el dissabte 26 d’octubre, a les 21:00 h, que tracta sobre la mort perinatal; “Qui ets?”, un text de Màrius Serra, que es farà el dia 10 de novembre a les 18:00h, i que està recomanat per a tots els públics; “Vaselina”, dirigida per Sergi Belbel, que es farà el dia 16 de novembre a les 21:00 h, i finalment, també hi haurà “La dansa de la Venjança”, de Jordi Casanovas, el dia 14 de desembre a les 21:00 h, un espectacle al voltant de la violència de gènere .

Les entrades per al nous espectacles de programació es posaran a la venda el dia 11 de juny, juntament amb els Packs Bartrina. Abans, però, a partir del dilluns dia 21 de maig, s’activarà la renovació dels abonaments de la temporada «Més x menys», així com l’abonament «Menut Tardor 2019» per als espectacles familiars programats, i a partir del 4 de juny s’obrirà el període per donar d’alta els nous abonaments.

El Teatre Bartrina està adherit al projecte socioeducatiu ApropaCultura i a la campanya social impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya “Escena 25”.

FER UN COMENTARI