L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus celebra el Dia Mundial Sense Tabac

0
300

Avui divendres, Dia Mundial Sense Tabac, al vestíbul de l’Hospital s’hi ha ubicat una taula informativa on s’ofereixen consells per deixar de fumar i es realitzen carboximetries per mesurar el nivell de monòxid de carboni. A més, totes les persones que ho deistigin podran participar en l’activitat “vestim l’arbre”, que consisteix a posar fulles de colors a l’arbre contra el tabac: color sèpia pels fumadors, colors groc pels exfumadors i color verd pels no fumadors. Tots els participants rebran una poma de regal.

El Dia Mundial Sense Tabac també se celebra a la resta de centres del Grup Salut.

Principal causa de mort a tot el món
El Dia Mundial Sense Tabac està impulsat per l’Organització Mundial de la Salut i amb el lema d’enguany “el tabac i la salut pulmonar” es vol sensibilitzar sobre les conseqüències negatives que té el tabac per a la salut pulmonar de les persones, que van des del càncer fins a malalties respiratòries cròniques. També del paper fonamental que exerceixen els pulmons per a la salut i el benestar de totes les persones.

El consum de tabac és la segona causa de malalties cardiovasculars, després de la hipertensió arterial. L’epidèmia mundial de tabac causa cada any més de 8 milions de defuncions, 900.000 de les quals corresponen a persones no fumadores que respiren fum de tabac aliè. De fet, el consum de tabac i l’exposició al fum de tabac aliè contribueixen a prop del 12% de les defuncions per cardiopaties.

FER UN COMENTARI