La nova regidoria de Relacions Cíviques recull les inquietuds veïnals visitant les associacions de la ciutat

105

La recent estrenada regidoria de Relacions Cíviques, encapçalada per Montserrat Caelles, vol conèixer de primera mà quines són les principals inquietuds dels veïns de la ciutat i per aquest motiu estableix una ronda de trobades amb els màxims representants veïnals.

Amb les darreres reunions la regidora arriba a l’equador de la ronda de trobades amb les entitats veïnals. En el transcurs de les visites, Caelles s’interessa per les inquietuds i projectes dels veïns, atén seves les necessitats i suggeriments, els ofereix suport i alhora comença a esbossar les línies generals de la nova regidoria.

Precisament, aquestes noves línies de treball s’emmarquen en el que serà la nova relació entre l’administració i les entitats veïnals, de màxima proximitat i col·laboració. Segons la regidora, «la nostra voluntat és cuidar al màxim les relacions amb les entitats, que són cèl·lules bàsiques de l’estructura social, perquè no hem d’oblidar que el que mou el món són les persones»

Alguns dels objectius que es proposa, a més de contribuir a la revitalització del moviment veïnal, són impulsar la corresponsabilitat ciutadana i incidir en la feina transversal als barris entre les diferents regidories i institucions, entitats i empreses. En aquest sentit, ja s’han celebrat dues sessions informatives a les entitats veïnals, conjuntament amb les regidories d’Hisenda i de Seguretat Convivència i Civisme, i se’n preparen de noves, com per exemple les de Medi ambient, Salut i Ciutadania i Desenvolupament Urbà i Via Pública.

Des que a finals del mes de novembre va rebre les competències en Relacions Cíviques, Montserrat Caelles ha portat a terme reunions de treball amb la Federació d’Associacions de Veïns de Reus i les associacions de veïns Monestirs, 25 de Setembre, La Pastoreta, Barri Fortuny, Juroca, Zona 5, Horts de Simó, Passeig Prim, Santuari, Immaculada, Barri Gaudí, 1r de Maig i Mas Vilanova

Les properes visites programades seran: Harmonia del Carme, Urbanització Sant Joan, El Roserar, Puríssima Concepció, Urbanització Blancafort, Reus Sud-Misericòrdia i Urbanització Mas Carpa.

Els temes més recurrents tractats a les reunions han estat la necessitat d’incrementar el número d’associats, la necessitat d’empoderar les entitats convertint-les en referents i elements dinamitzadors dels seus barris, l’incivisme, i finalment, les necessitats formatives i de sensibilització. Precisament i pel que fa a la formació, en els propers dies es donarà a conèixer el nou Pla de Formació a les entitats.

FER UN COMENTARI