La CUP engega una campanya per fomentar l’adopció responsable d’animals

La comissió animalista del grup alerta que, en un any, s’han recollit uns 400 gats i gossos abandonats o perduts a Reus

0
124

Un dels regals més habituals durant el Nadal segueix sent els animals de companyia. Però encara són moltes les famílies que, després d’alguns mesos, veient que no se’n poden fer càrrec, els abandonen. Per això, la comissió animalista de la CUP de Reus ha engegat una campanya de conscienciació sobre l’adopció i tinença responsable d’animals de companyia.

En aquesta campanya, s’exposen els motius pels quals, en el cas que la persona estigui segura d’incorporar un nou animal a la família, és millor adoptar que comprar. Recorda, a més, el gran nombre de gats i gossos que es troben en centres d’acollida i que “per cada animal comprat, un resta esperant a la gossera”. Segons dades de l’Ajuntament de Reus, en un any es recullen uns 400 gats i gossos abandonats i perduts.

Com a element central d’aquesta campanya, la comissió animalista ha posat en marxa la distribució de tríptics explicatius que serveixen com a guia per a totes aquelles persones que vulguin incorporar un animal a casa. En aquests tríptics es presenten algunes consideracions prèvies a l’adopció, així com els passos que cal seguir per dur a terme una adopció responsable, com la vacunació i el xipatge.

Finalment es planteja l’opció de l’acollida, una alternativa desconeguda per a moltes persones i que està pensada per aquells que no puguin assumir una adopció a llarg termini. L’acollida es basa en oferir una llar temporal a l’animal perquè s’acostumi a viure en una ciutat i relacionar-se. En una acollida, la persona adoptant pot fixar un temps i, si escau, l’associació posa els tractaments veterinaris i, algunes vegades, fins i tot, el menjar.

FER UN COMENTARI