Els Casals d’Estiu obren temporada amb un increment d’inscripcions

0
553

Els Casals d’Estiu del programa Regala’t l’estiu han iniciat aquesta setmana l’activitat amb un increment de les inscripcions respecte l’any passat. Els 5 casals ofereixen aquest mes de juliol una mitjana de 450 places setmanals, de les quals ja es té una ocupació de 437. La xifra és superior a la passada edició quan hi hagia 398 inscrits. Actualment el número d’inscripcions setmanals sol·licitades per a tot l’estiu és de 1.885, amb lleuger increment respecte el 2017, quan es va situar e n 1.690, en les mateixes dates.

Els casals estan organitzats directament per les AMPES i les Entitats de lleure (esplais i agrupaments escoltes), i van dirigits a infants d’entre 3 i 12 anys i es realitzen entre el 25 de juny i el 7 de setembre, a les pròpies seus o a les escoles fent ús social de les mateixes. S’organitzen de dilluns a divendres, de 9 a 13h, amb la possibilitat de serveis complementaris d’acollida i de menjador.

Cinc entitats s’han adherit a la convocatòria de subvenció de 2018 que ha promogut la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística:

Casal de Lleure’18–AEG Ben Enllà. “Una aventura nova cada setmana!”. Activitats cooperatives, manuals, esportives i en anglès. Del 25 de juny al 27 de juliol. Col·legi La Salle. Inscripcions: 31de maig, 7 i 14 de juny, de 17:00 a 18:00h. Capacitat setmanal 140.
Casal Joan Rebull. “Viatjarem en el temps”. Casal esportiu, lúdic i cultural. Del 25 de juny al 27 de juliol. Del 3 al 7 de setembre. Escola Joan Rebull. Inscripcions: AMPA Escola Joan Rebull, de dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 h i de15:00 a 17:00h. Capacitat setmanal 90.
Casal La Vitxeta. “Petits grans exploradors!”. Del 25 de juny al 3 d’agost. Del 3 al 7 de setembre. Escola La Vitxeta. Inscripcions: AMIPA Escola La Vitxeta, de dilluns a divendres de 8:30 a 13:00h i de 16:00 a17:00h. Capacitat setmanal 80.
Casal Pi del Burgar. “Detectius al Pi!”. Del 25 de juny al 3 d’agost. Del 3 al 7 de setembre. Lloc: Institut Escola Pi del Burgar. Inscripcions: AMPA Insitut Escola Pi del Burgar, de dilluns a dijous de 8:30 a 12:00 h. Capacitat setmanal 70.
Casal Fem-nos Amics. “Un casal històric”. Del 25 de juny al 7 de setembre. Lloc: Escola Pompeu Fabra i parròquia de Sant Joan. Inscripcions: Esplai, divendres i dissabtes de 18:00 a 20:00 h. Capacitat setmanal 80.
Els casals d’estiu proposen als infants un gran ventall d’activitats de lleure de caire educatiu amb les que gaudir l’estiu d’una forma divertida i participativa. Jocs d’interior i exterior, jocs d’aigua, quaderns de’stiu, danses i cançons, gimcanes, tallers, sortides de proximitat, esportives (piscina,…)

Les activitats compleixen amb la normativa que de la Generalitat de Catalunya pel que fa al nombre i titulació de l’equip dirigent, ratio de monitors per infants, conveni laboral de referència, notificació de l’activitat a la Direcció de Joventut , d’entre d’altres

9 escoles obertes amb motiu de les activitats d’estiu
Els Casals d’Estiu del programa “Regala’t l’estiu”, que gestiona la regidoria d’Ensenyament, formen part de l’oferta de casals de la campanya d’estiu que promou l’Ajuntament de Reus i que obre 9 escoles de la ciutat per desenvolupar-hi les activitats:

Regidoria d’Ensenyament. Programa Regala’t l’estiu ! juliol i agost: Escola General Prim, Escola Pompeu Fabra , Escola Joan Rebull, Escola La Vitxeta i Institut Escola Pi del Burgar i Escola Rubió i Ors.
Regidoria d’esports. Programa Altersuer , del 3 al 26 de juliol a les tardes: Institut Escola Pi del Burgar, Escola Rosa Sensat.
Regidoria de Benestar Social. Programa Conviu l’Estiu, del 2 juliol al 31 de juliol, matins : Escola Mowgli , Escola Rosa Sensat.
Regidoria de Joventut. Programa Camp de treball coopera Reus, del 6 al 21 de juliol: Escola Mowgli.
Consell Esportiu del Baix Camp. Campus d’estiu Ready set Go 2018, del 2 de juliol al 17 d’agost, matins: Escola Alberich i Casas. Curs d’iniciació a Tècnic d’Esport per a voluntariat (CIATE) del 5 al 13 de juliol.
Club de Judo Sakura Reus. Casal d’estiu Judo, del 2 al 27 de juliol, matins: Escola Dr. Alberich i Casas.
Casal Adaptat Gaudí (Asperger-TEA lleu o moderat). Activitats preesportives, d’expressió musical i corporal, psicomotricitat, relaxació i jocs d’aigua. Del 2 al 27 de juliol , de 9 a 13 h a l’Escola Rubió i Ors. 20 places. Organitza l’Associació Aspercamp. En conveni amb la Regidoria de Benestar.
Del 2 al 27 de juliol , de 9 a 13h al d’Estiu Adaptat. Activitats que s’hi realitzen: Hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia i hidroteràpia. Del 2 al 27 de juliol, de 9 a 13 h a l’Escola General Prim. 40 places. Organitza l’AMPA CEEP Alba. En conveni amb la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística.
Casal d’Estiu Primera Infància i germans fins a 6 anys, a les EBM El Marfull. Del 6 al 31 d’agost, 72 places. Organitza: Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística. Mas Pintat.

FER UN COMENTARI