Acord per reduir les places de ràtio per grup als centres educatius de la ciutat

0
124

El Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Reus han signat un acord per reduir les places de ràtio per grup als centres educatius de primària de la ciutat, i tant públics com concertats. L’acord ha estat subscrit per unanimitat per part de totes les escoles de Reus que oferten estudis de 3 a 12 anys, després que es realitzés una reunió amb tots els directors dels centres, el Departament d’Ensenyament i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament aquest dimarts passat.

Aquesta és una reivindicació llargament esperada i permetrà sortir amb una oferta inicial de P3 de 23 places de ràtio per grup (21 d’ordinàries i 2 de necessitats educatives especials a la preinscripció del curs 20/21, ofertant els mateixos grups que hi ha al P3 actual.

La presentació de l’acord s’ha fet conjuntament amb el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, i el director dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Jean-Marc Segarra.

A l’espera que es publiqui al DOGC la resolució per a la qual s’aprovaran les normes de preinscripció i matrícula, aquesta és una de les primeres mesures destacables que s’adopten a la ciutat dins el marc del Pacte Contra la Segregació Escolar a Catalunya, un compromís per a l’èxit educatiu, signat al Parlament el 18 de març de 2019, i en el qual Reus va ser una de les ciutats signants.

Precisament quan es publiqui la resolució sortiran també les dates de preinscripció, que molt probablement se situarà del 23 de març a l’1 d’abril.

La mesura que s’ha acordat, juntament amb la d’evitar la sobreoferta, és una de les que s’ha contemplat en les conclusions de l’estudi que es va encarregar des de la Regidoria d’Educació “L’escolaritat a Reus : avaluació de la política municipal per a l’equitat”, i que es va presentar a la comunitat educativa el maig de 2018. Aquesta mesura s’emmarcava en l’apartat de propostes per reduir la fragilitat del sistema davant de la davallada demogràfica.

Així doncs, amb aquesta mesura es pretén distribuir l’alumnat de manera més equitativa afavorint que les noves incorporacions de matrícula viva que hi ha a la ciutat de Reus recaiguin de manera més equilibrada entre tots els centres.

Finalment, en aquesta trobada també es va acordar que, per a la preinscripció del curs 21/22 hi haurà adscripcions úniques per a secundària: cada centre educatiu de primària, sense continuació a secundària, tindrà un únic institut adscrit. Aquesta mesura afectarà primerament doncs a les famílies que actualment tenen infants cursant 5è de primària.

FER UN COMENTARI