Josep Lluís Rius, cap de colla del Lleó de Reus: “La presentació del Lleó Petit serà breu, però molt intensa”

0
1218
Circ Raluy Legacy 728×90

El Lleó Petit de Reus s’estrena enguany. Quines són les sensacions?

Jo diria que nervis, nervis i nervis més responsabilitat. Tot una miqueta, ja que el projecte ha agradat molt i hi ha molta gent esperant amb candeletes el Lleó Petit. Aquests dies una mica més accelerats, a més, però creient que tot sortirà com nosaltres havíem pensat.

Serà l’estrella del seguici petit?

Per nosaltres sí, tot i que cada nen després té el seu preferit. Però, per nosaltres serà el millor.

Com van els preparatius?

La música del Lleó Petit ja la tenim enllestida. Hem reduït les cançons per fer-les més curtes i que tot sigui més àgil pels nens. El tema de la presentació, que tindrà lloc el 22 de setembre, el vam tancar fa un parell de setmanes amb l’IMAC. També estem acabant de tancar el dinar de colla de després de la presentació, on vindran els pares, mares i també els nens de l’Àliga Petita i la Mulasseta, que són els padrins del Lleó Petit.

Quines característiques tindrà el Lleó Petit que el diferenciïn del gran?

El Lleó petit té un aspecte de cadellet, amb orelles més visibles, menys cabellera i la cua girada cap a l’esquerra mentre que al Lleó Gran està girada cap a la dreta.

Aquest cop els protagonistes són els més petits. Com ho estan vivint?

Amb molta il·lusió. Els nens els vam seleccionar a l’abril. La mateixa setmana que vam presentar la maqueta, vam obrir un mail i en set dies hi havia 200 sol·licituds, per tant vam haver de tancar la convocatòria. El passat dimecres, 29 d’agost, ja es van començar els assajos i s’allargaran fins el dia abans de l’estrena –tots els dimarts i dijous-.

De fet, al final, tot quedarà en mans dels nens. Com van els assajos? S’han presentat dificultats pel fet de ser nens, o al contrari ha estat més fàcil fer-ho?

És un avantatge perquè els nens que hem seleccionat tenen ‘ADN Seguici’. Se saben totes les passes i tot el que fem nosaltres ho fan ells. Clar que, s’ha de tenir en compte que són nens, es cansen, ara fa calor i suen… Però ho fan amb molta il·lusió i ganes de posar-s’hi amb el Lleó.

Sense desvetllar-ho tot, com ens sorprendrà el Lleó Petit de Reus en la seva estrena.

La presentació serà breu, però molt intensa. Des de la Junta i la colla no hem volgut fer una presentació d’una hora i mitja, amb discursos i actuacions prèvies. Començarem a les 11 del matí i crec que cap a les 12:15 ja estarà el Lleó Petit presentat. El pare –el Lleó Gran– sortirà en cercavila, arribarà fins a la plaça i buscarà al seu cadell.  Quan trobi al seu cadell, començarà tot. Només puc dir que per primera vegada, el Lleó es veurà des d’una alçada considerable.

Què aportarà al seguici?

Aportarà una majestuositat que, ara mateix, només té l’Àliga. Com podeu veure en aquests moments –amb la figura pràcticament acabada al nostre costat- és majestuós, amb mirada més juvenil però igual de preciós com el gran. A més, hi ha molts nens petits de la ciutat que feien temps que demandaven aquest Lleó Petit. Ara, ja el tenim aquí.

Es farà gran el Lleó Petit?

Per descomptat. El Lleó Gran ara mateix és un dels elements del seguici més estimats de la ciutat, juntament amb l’Àliga i els Indis, i no ho dic jo, ho diuen les enquestes. EL Lleó Petit enguany sortirà com a novetat, però jo em penso que aquest any ja ressaltarà com Déu mana.

Tot i això, no serà ja amb vostè com a cap de colla. Va anunciar que aquestes seran les últimes festes que sortirà amb el Lleó. S’apartarà totalment de la colla?

A banda dels anys que porto ja amb la Festa Major… La meva intenció és que quan el Lleó Petit estigui totalment pagat i enllestit, plegaré. Òbviament, no serà aquest any. Aquest 2018, amb tota seguretat, deixarem pagada el que és la bèstia i la Corona. Posteriorment, quedaran records, vestits, dinars i càtering que serà el que intentarem enllestir l’any vinent. Per tant, marxaré cap al maig, més o menys.

Què és el que queda per pagar del Lleó Petit, doncs?

Ara mateix tot. Estem esperant per tenir més caixa i deixar tancada una part i posteriorment l’altra.

Per què pren aquesta decisió?

No és una decisió de vida o mort, però si ha estat meditada. A la vida es presenten decisions així. Faré un pas al costat i m’apartaré totalment, però la colla em tindrà sempre que ho necessiti. Tant la colla, com Reus, l’ajuntament i Cultura.

FER UN COMENTARI