Comença demà la vaga de sanitat que s’allargarà fins el 30 de novembre a Reus

0
423

L’Hospital Sant Joan de Reus serà l’escenari de les concentracions de protesta en una vaga  que durarà del 26 al 30 de novembre. Es tracta d’una reivindicació convocada per la CGT i que es fa extensible per a tota l’Atenció Primària de Catalunya (zeladores, auxiliars administratives, informàtics, manteniment, TCAI, infermers, metges, odontòlegs, fisioterapeutes, treballadors socials…).

Les vagues han estat convocades a tota Catalunya, tant als centres d’atenció primària com als hospitals concertats, amb motius de la constant degradació del serveis assistencials, l’abús de la temporalitat, la rebaixa de condicions laborals i la congelació dels salaris.

Entrant en detall, exigeixen la recuperació del pressupost assignat als Equips d’Atenció Primària (20%), la recuperació de les plantilles amb tots els professionals perduts en tots els EAPs des de l’inici de la crisi, la separació de gerències d’Atenció Primària i Atenció Hospitalària i la recuperació econòmica dels drets malmesos en els darrers anys (dies de lliure disposició, 100% de les DPOs, recuperació de sou).

Les accions previstes pel primer dia de vaga comencen a les 10h amb la reunió de tots els professionals dels Equips d’Atenció Primària amb les bates davant dels seus CAPs per informar i protestar sobre la situació de l’Atenció Primària. A les 11h, hi haurà una concentració davant de la seu de l’ICS al carrer Balmes num. 20 de Barcelona i a les 12h una assemblea conjunta de tots els professionals que treballen a l’Atenció Primària al CAP Raval Nord (c/Torres i Amat 8, Barcelona).

FER UN COMENTARI