L’exregidor de Cambrils Ramon Llobet, condemnat a un any de presó per malversació

L’acord entre les parts també preveu dos anys d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic

0
317
Pla mitjà de l'exregidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cambrils Ramon Llobet en roda de premsa el setembre del 2013.

L’Audiència de Tarragona ha condemnat l’exregidor d’Hisenda de Cambrils Ramon Llobet a un any de presó i a dos anys d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic per haver-se apropiat de 96.000 euros del consistori fa més de cinc anys. Segons han confirmat a l’ACN fonts judicials, la fiscalia, la defensa i l’acusació particular exercida per l’Ajuntament van arribar a un acord de conformitat dimarts, abans del judici, atès que Llobet va retornar els diners l’octubre del 2014. Inicialment, la fiscalia demanava una pena de 2 anys i 10 mesos de presó i el judici s’havia de fer amb un jurat popular. Durant mig any Llobet va emetre més de 40 transferències des d’una empresa municipal a dos comptes corrents de la seva propietat.

En el moment dels fets, Ramon Llobet era regidor d’Hisenda de CiU a l’Ajuntament de Cambrils (Baix Camp) i vicepresident de l’entitat pública empresarial municipal INGESOL EPEL. Les transferències van començar el 10 de de desembre de 2013 i es van repetir fins el 9 de juny de 2014. En conjunt van ser 42 transaccions.

Llobet va retornar els diners els dies 23 d’octubre del 2014 -amb un ingrés de 92.000 euros- i 4 de desembre del mateix any -amb dos ingressos per valor de 4.900,18 i 3.724,79 euros, respectivament-.

El 9 de juliol de 2014 a l’Ajuntament de Cambrils es van reunir l’acusat; l’alcaldessa d’aleshores, Mercè Dalmau; el tresorer municipal; el gerent d’INGESOL i el secretari municipal. Durant la trobada, Llobet va confessar els fets, la qual cosa va motivar la seva destitució fulminant i la presentació d’una denúncia als jutjats de Reus per part del consistori.

FER UN COMENTARI