Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

Ja fa any de la misteriosa desaparició de Mónica al Priorat

Avatar photo

Tant la família, la gent del poble, com els investigadors creuen que Mónica és morta.

El 21 de juliol de l’any passat denunciaven la desaparició de Mónica de la Llana, una dona de Valls, de 44 anys, que convivia amb la seva parella a la Morera de Montsant. Aquell dia havia quedat a Reus per dinar amb una amiga i mai no es va presentar. El dia abans se l’havia vist discutint violentament amb el nòvio, un personatge conegut al poble pel seu caràcter conflictiu, els seus actes delictius i amb nombrosos antecedents penals.

Al cap d’un any no es tenen gaires pistes sobre el parador de la noia. L’equip investigador ja ha canviat diversos cops, però a la Mónica sembla que se l’hagi empassat la terra. I potser és així. Els investigadors pensen que podria haver mort d’una pallissa i que la parella la va enterrar en algun punt del Montsant.

Malgrat que van registrar la casa del sospitós i algunes de les finques que treballava, no van trobar cap pista que ajudes a trobar la noia o que l’incriminés en la seva desaparició. Res, com si s’hagués esfumat.

UNA DONA DE VIDA INESTABLE

Al principi la família no va donar excessiva importància a la desaparició de Mónica, ja que, desaparèixer uns dies, era una cosa que ja havia fet diversos cops. La Mónica era originària de Valls, on tenia la família. I on tenia un fill del qual tenien cura els seus avis materns.

Els visitava molt de tant en tant, però no amb una periodicitat, i no se li coneixia feina estable encara que ocasionalment feia de DJ en discoteques i locals nocturns. La família assegura que solia ajuntar-se amb ‘males companyies’ i que consumia drogues habitualment.

RELACIÓ TÒXICA

Des de feia aproximadament set mesos vivia amb en Carlos, al seu domicili de La Morera de Montsant (Priorat). Ell tenia un llarg historial de maltractaments i amb Mónica no va ser cap excepció.

La germana de Mónica, María Jesús va declarar a El Cierre Digital que: “amb la parella que estava abans de desaparèixer patia molt de maltractament, els seus amics han confirmat que la tustava i que la tractava molt malament. Un cop la va tenir tancada dues setmanes, cosa que suposadament també va fer amb dues dones més prèviament. Ell és una persona molt agressiva, només cal recordar l’àudio que va gravar la meva germana mentre era maltractada, és una cosa tenebrosa”.

UN ÀUDIO PREMONITORI

Un mes abans de desaparèixer, Mònica va fer un enregistrament d’àudio amb el telèfon mòbil per si li ‘passava alguna cosa’. Segons narra la germana, a l’àudio se sent com Carlos pega a la desapareguda.

Ella va decidir enviar l’enregistrament a un amic seu per si Carlos acabava amb la seva vida. “La meva germana cometia qualsevol error i ell li clavava una pallissa. El dia de l’enregistrament va enviar una foto a les amigues amb la cara ensangonada, la gent que el coneixia el definia com el dimoni”, afegeix Maria Jesús.

“Tu no eres així. Eres simpàtic, agradable… tens una doble personalitat”, va assegurar Mónica al missatge. L’enregistrament es va fer l’11 de juny. Després, Mónica li va passar per correu electrònic a un amic amb un text: “Ni una, mai més. Si em passa alguna cosa, aquest àudio li ho envies a la Policia”.

LA DESAPARICIÓ

Segons la versió del nòvio, la va deixar a la parada de l’autobús per anar cap a Reus -on havia quedat per dinar-. El conductor de l’autobús, però, va assegurar als investigadors no haver pujat ni vist a Mónica. Al dinar no s’hi va presentar, ni a la feina que tenia lligada aquell cap de setmana. De fet, Carlos ha canviat aquesta versió diversos cops, arribant a assegurar que Mónica va fer les maletes i va abandonar sobtadament el domicili.

La senyal del seu mòbil desapareix el dia 21 a la Morera i no torna a aparèixer mai més. La seva presència va restar muda també a les xarxes socials, on era força activa. Ningú, ni família ni amics, va tenir més notícies de Mónica des d’aquell fatídic 21 de juliol.

Tant la gent del poble com la família creuen que Mónica és morta i que el nòvio va fer desaparèixer el cadàver (i amb ell, tots els rastres). Els investigadors treballen amb la mateixa hipòtesi i, fins ara, no han trobat el cos ni cap pista que incrimini a Carlos; el Montsant és molt gran i amb molt poca població. Les possibilitats d’amagar un cadàver, per a qui coneix la zona, són moltes. El cas segueix sota secret de sumari.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

VÍDEO: Espectacular persecució amb un cotxe robat pels carrers de Terrassa

Notícia següent

La Festa Major d’Estiu de Santa Coloma proposa un programa per a totes les edats

Notícies relacionades