El Priorat es tenyeix de groc

Esquerra, sigui amb pactes amb independents o amb les seves pròpies sigles, s'endú més de la meitat de regidors de la comarca.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Al Priorat, al contrari del que ha passat a Catalunya, Esquerra segueix sent la força hegemònica i ho fa pujant en regidors. A la capital, Falset, Carlos Brull repetirà com a alcalde ampliant amb un regidor la majoria absoluta.

Així Esquerra, amb les seves sigles o sota el paraigua d’acord municipal, obté la majoria en 18 dels 23 municipis de la comarca. Junts-Compromís Municipal guanya en tres Municipis i la CUP queda primera en dos.

Els únics dos altres partits que obtenen regidors són el PSC, que obté tres regidors a Falset i els independents de Som Capçanes, que també obtenen tres escons al seu municipi.

Així ERC s’endú la victòria a Bellmunt, Capçanes, Cornudella, Falset, La Figuera, el Lloar, Margalef, el Molar, la Morera de Montsant, Poboleda, Porrera, Pradell de la Teixeta, Torroja, Ulldemolins, la Vilella Alta i la Vilella Baixa. Junts-CM guanya a la Bisbal de Falset, Marçà i Masroig i la CUP s’endú les alcaldies dels Guiamets i la Torre de Fontaubella.

Quant a la participació, tot i baixar 8 punts, és de les més altes del país amb un 73,23%.